Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα συλλαλητήρια κατά του ν/σ του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια

Νέα συλλαλητήρια κατά του ν/σ του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια
Στις 13:00 στα Προπύλαια η συγκέντρωση των φοιτητών – Στηρίζουν και οι μαθητές
Σχετικά Άρθρα

Νέα φοιτητικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 4/2 κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις.
Οι φοιτητές αντιδρούν σε διατάξεις του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προβλέπουν την ίδρυση Πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικές διατάξεις και διαγραφές φοιτητών, όρια σπουδών κ.α.
Το συλλαλητήριο στην Αθήνα είναι προγραμματισμένο στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
«Η κυβέρνηση αντί να κατηγορεί τους φοιτητές ως εγκληματίες ή ως υπεύθυνους για τη διασπορά του κορωνοϊού να υλοποιήσει εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας!
Να δώσει τα 30 εκατομμύρια που προορίζει για πανεπιστημιακή αστυνομία, σε μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ώστε να επαναλειτουργήσουν οι Σχολές.
Αν «νοιάζονται» για την προστασία της υγείας των φοιτητών, για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών να αποσύρουν τώρα το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη και να κάνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και χιλιάδων φοιτητών» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους φοιτητικοί σύλλογοι.

Στηρίζουν μαθητές, γονείς, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Στο πλευρό των φοιτητών θα βρεθούν και οι μαθητές καθώς Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί και αυτή σε κινητοποίηση αλλά και οι γονείς, με την Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν ακούει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, «που με μια φωνή καταδικάζει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που εν μέσω πανδημίας φέρνει για ψήφιση στη Βουλή».
Τα συλλαλητήρια στηρίζουν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης