Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός (Έρευνα HΠA): Η ανοσία μεταδίδεται από τις μητέρες στα βρέφη

Κορωνοϊός (Έρευνα HΠA): Η ανοσία μεταδίδεται από τις μητέρες στα βρέφη
Αντισώματα κατά του ιού μεταδίδονται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στα βρέφη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύει το επιστημονικό περιοδικό Jama
Σχετικά Άρθρα
Η ανοσία στον κορωνοϊό μπορεί να μεταδοθεί από τις μητέρες στα μωρά, τουλάχιστον κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών ερευνητών που δημοσιεύτηκε στην παιδιατρική επιθεώρηση Jama.
Οι ερευνητές καταγράφουν σε αυτήν πρώτες ενδείξεις ότι αντισώματα κατά του ιού μεταδίδονται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στα βρέφη.
Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 Απριλίου και 8 Αυγούστου 2020 σε Νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια στην Πενσυλβανίας συμμετείχαν συνολικά 1714 γυναίκες.
Η μέση ηλικία των γυναικών ήταν 32 (28-35) ετών, εκ των οποίων 450 ταυτοποιήθηκαν ως έγχρωμες/ μη Ισπανικές, 879 ως Λευκές / μη Ισπανόφωνες, 203 ως Ισπανόφωνες, 126 ως Ασιάτισσες και 56 (3,3%) ως άλλες φυλές / εθνικότητα.
Από τις συνολικά 1714 γυναίκες που εξετάστηκαν, μέτρηση αντισωμάτων έγινε σε 1471 μητέρες από τις οποίες τουλάχιστον 83 είχαν μολυνθεί με τον κορονοιό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.
Αντισώματα ανιχνεύθηκαν στο αίμα του ομφάλιου λώρου σε 72 από 83 νεογέννητα δηλαδή, μεταδόθηκαν στο παιδί από την μητέρα.

Προστατευτικός για το έμβρυο ο εμβολιασμός της μητέρας

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο εμβολιασμός της μητέρας προστατεύει επίσης το νεογέννητο από τον κορωνοϊό κατά τους πρώτους μήνες της ζωής.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές χρειάζεται να αποσαφηνιστούν πολλά ακόμη καθώς δεν έχει αποδειχθεί εάν τα αντισώματα της μητέρας είναι επίσης αποτελεσματικά στο παιδί.
Ωστόσο, φαίνεται σχετικά σίγουρο ότι οι ίδιοι οι ιοί δεν μεταναστεύουν μέσω του ομφάλιου λώρου, ενώ σε καμία περίπτωση οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν ότι μια μητέρα είχε μολύνει το παιδί της στην κοιλιά.
Τα μητρικά αντισώματα αποτελούν βασικό στοιχείο της νεογνικής ανοσίας.
Η κατανόηση της δυναμικής των αντιδράσεων των μητρικών αντισωμάτων στη σοβαρή λοίμωξη του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η επακόλουθη μεταφορά στον πλακούντα αντισώματων μπορούν να συνδράμουν στην διαχείριση των νεογνών καθώς και στις στρατηγικές εμβολιασμού στις μητέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης