Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιμένει στην ολοκλήρωση του σχεδίου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Γερμανία: Επιμένει στην ολοκλήρωση του σχεδίου για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2
Η υπόθεση με την καταδίκη του επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny δεν επηρεάζει τους σχεδιασμούς της γερμανικής κυβέρνηση για το ενεργειακό project
Σχετικά Άρθρα

Η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να μην υπαναχωρεί από το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ακόμα και μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Alexei Navalny από τις δικαστικές αρχές της Ρωσίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Steffen Seibert δήλωσε ότι «η στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.
Η γερμανική κυβέρνηση βλέπει στον σχεδόν ολοκληρωμένο αγωγό φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας ένα έργο οικονομικής σημασίας στο οποίο δεν θέλει να παρέμβει».
Αρκετές χώρες της ΕΕ ζήτησαν πάντως πρόσφατα το πάγωμα της κατασκευής του.

Κυρώσεις

Ο Seibert ανακοίνωσε επίσης συνομιλίες εντός της ΕΕ για τα γεγονότα στη Ρωσία.
«Δεν αποκλείονται περαιτέρω κυρώσεις», είπε.
Αναφερόμενος στις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων για την απελευθέρωση του Navalny ο Seibert έκανε λόγο για αστυνομική βία.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπερασπίστηκε τις βάναυσες ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας και χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις «προβοκάτσια».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης OVD-Info, περίπου 1.400 άτομα συνελήφθησαν χθες και πολλοί τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης