Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θήβα: 3 φορές στο νοσοκομείο η 16χρονη που πέθανε από κορωνοϊό - Η παιδίατρος διέγνωσε... φαρυγγίτιδα

Θήβα: 3 φορές στο νοσοκομείο η 16χρονη που πέθανε από κορωνοϊό - Η παιδίατρος διέγνωσε... φαρυγγίτιδα
Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα, με σοβαρά ερωτήματα να εγείρονται από την ανακοίνωση του νοσοκομείου της Θήβας
Σχετικά Άρθρα

Σοκ στην Θήβα, για το 16χρονο κορίτσι που εξέπνευσε σήμερα (3/2) από κορωνοϊό στο νοσοκομείο της πόλης.
Πρόκειται για το νεαρότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα, με σοβαρά ερωτήματα να εγείρονται από την ανακοίνωση του νοσοκομείου της Θήβας για το ιστορικό νοσηλείας της 16χρονης που υπέκυψε, έχοντας παράλληλα υποκείμενα νοσήματα.
Την ίδια ώρα, η μητέρα της νοσηλεύεται διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό.

Είχε πάει στο νοσοκομείο τρεις φορές
Όπως προκύπτει, το κορίτσι είχε πάει στο νοσοκομείο, ήδη διαγνωσμένη με κορωνοϊό, δύο φορές, αλλά η σύσταση ήταν να επιστρέψει στο σπίτι.
Λίγες ώρες αφότου πήγε τρίτη φορά, κατέληξε.

Ειδικότερα, το κορίτσι προσήλθε στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, ενώ είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και εξαιτίας ήπιων κλινικών συμπτωμάτων επέστεψε στο σπίτι της.
Τη Δευτέρα (1/2) επανήλθε στα Επείγοντα, έκανε εξετάσεις και της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της «σε πολύ καλή κατάσταση».
Σήμερα τα ξημερώματα, προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε, αναφέρει το ΓΝ Θήβας, τονίζοντας ότι θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου της Θήβας:

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.
Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.
Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.
Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».

Συγκλονίζει ο αδερφός της 

«Τη χτύπησε αφήστε δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόνο τραβάμε αυτή τη στιγμή. Τη χτύπησε εκεί που δεν το περιμέναμε.
Ανησυχούσαμε πιο πολύ μην έχουν κάποια κακή εξέλιξη για την μάνα μου που νοσηλεύεται, πάρα για την αδελφή μου.
Για την αδελφή μου έλεγα είναι νέα, θα το αντέξει, έχει αντισώματα, θα μπορεί να το ξεπεράσει. Αλλά να χαθεί έτσι ξαφνικά; Δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει ο αδερφός της στο MEGA.
Όλα άρχισαν την περασμένη Παρασκευή όταν οι γονείς και η 16χρονη κόρη διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Η μητέρα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό με χαμηλό οξυγόνο ενώ, μια λάθος ιατρική διάγνωση, όπως λέει ο νεαρός, ίσως στοίχησε τη ζωή της αδελφής του.
«Στην αδελφή μου της είπε ένας παθολόγος ότι έχει κορωνοϊό κι ένας παιδίατρος της είπε ότι είχε φαρυγγίτιδα.
Και το αποτέλεσμα ήταν να της δώσει κάποια φάρμακα και τα έπαιρνε και δεν της έκαναν τίποτα, δηλαδή η κατάσταση χειροτέρευε δεν ήταν καλύτερη.»
Ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια δεν υποχωρούσε, η λανθασμένη αγωγή δεν απέδιδε και τα λεπτά κυλούσαν εις βάρος της υγείας της.
«Είχε υψηλούς πυρετούς. Δύσκολα της έπεφτε. Έκανε μπάνιο προσπαθούσε να της πέσει.
Χτες το βράδυ που μίλησα μαζί τους τελευταία φορά δεν ήταν καλά. Την έβαλε ο πατέρας μου για ύπνο να την κοιμήσει.
Και το πρωί στις 5 σηκώθηκε δεν μπορούσε ν’ αναπνεύσει, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της το κορίτσι.»
Ο πατέρας της μικρής πηγαίνει εσπευσμένα το κορίτσι τα χαράματα στο νοσοκομείο της Θήβας.
Άμεσα γίνεται η εισαγωγή, αλλά παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η 16χρονη εξέπνευσε λίγο πριν από τις 10 το πρωί.
«Έπρεπε και την αδερφή μου- παρόλο που είχε αυξημένο οξυγόνο- έπρεπε κι αυτή να την μεταφέρουν στην εντατική να νοσηλευτεί για φροντίδα γιατί ήταν παχουλή, είχε μια προδιάθεση για ζάχαρο.»

Ερωτήματα γεννιούνται για το πώς η παιδίατρος διέγνωσε φαρυγγίτιδα ενώ, το 16χρονο κορίτσι παρουσίαζε συμπτώματα κορωνοϊού.

«Της είπε κάποια παιδίατρος ότι έχει φαρυγγίτιδα. Είχε πυρετό, βήχα είχε. Δεν ήταν καλά το βράδυ και την πήγε ο πατέρας μου στο νοσοκομείο.
Τη βάλανε να τη διασωληνώσουν. Της έβαλαν οξυγόνο αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί ο κορωνοϊός τη χτύπησε στην καρδιά και πέθανε.»

«Ήμουν αρνητής»

Ο αδελφός της 16χρονης παραδέχεται πως ο ίδιος υπήρξε αρνητής της πανδημίας ωστόσο, σήμερα που είδε το σκληρό πρόσωπο του φονικού ιού ζητά από όλους να τηρούν τα μέτρα.
«Εγώ σαν νέο παιδί που μου στερήθηκε ξαφνικά η βόλτα η έξοδος και τα ταξιδάκια μου.
Τα πάνω κάτω, να μη βλέπω τους φίλους μου και την κοπέλα μου έλεγα εντάξει δεν υπάρχει και τι θα πάθω.»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης