Τελευταία Νέα
Πολιτική

H Ελλάδα μεταξεταστέα και στην γεωπολιτική των εμβολίων – Θύμα της Ε.Ε ο ελληνικός τουρισμός

H Ελλάδα μεταξεταστέα και στην γεωπολιτική των εμβολίων – Θύμα της Ε.Ε ο ελληνικός τουρισμός
Έπρεπε να μιλήσει δημοσίως η Angela Merkel για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik- V για να πάρει μπρος και η ελληνική κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Έπρεπε να μιλήσει δημοσίως η Angela Merkel για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik- V για να πάρει μπρος και η ελληνική κυβέρνηση και να δείξει ενδιαφέρον για το εμβόλιο αυτό ως εναλλακτική περίπτωση απέναντι στις γραφειοκρατικές διαδικασίες της Ε.Ε.
Προσφάτως, για το εμβόλιο πήρε θέση το πιο γνωστό ηλεκτρονικό περιοδικό The Lancet το οποίο, βάσει δοκιμών, έλαβε ποσοστό αποτελεσματικότητας 91,6% κατά του Covid 19 ενώ και το ΕΚΠΑ προχώρησε σε μία νέα ενημέρωση για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έναντι στον ιό SARS-Cov-2 κατά την κλινική μελέτη φάσης 3, το οποίο είχε ήδη δείξει ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις κλινικές μελέτες φάσης 1/2.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολούθησε τις εξελίξεις

Η Ελλάδα, ως χώρα του ευρωπαϊκού Νότου, που έχει πρόβλημα με το δημόσιο χρέος της και που στηρίζει την οικονομική της ανάπτυξη στον τουρισμό θα έπρεπε να μην στηρίζεται στις χρονοβόρες ευρωπαϊκές διαδικασίες για την έγκριση και εισαγωγή εμβολίων.
Κυρίως, θα έπρεπε να προνοήσει όπως έκανε και η Ουγγαρία φερ’ ειπείν, να κοιτάξει και σε άλλες αγορές εμβόλια προκειμένου να στηρίξει τον εθνικό εμβολιασμό και να δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες ανοσίας της αγέλης.
Το έκανε η Ουγγαρία που δεν έχει την τουριστική δυναμική της Ελλάδας.
Η Ελλάδα τι έκανε;

Θύμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών

Αντ’ αυτού περίμενε τον ΕΜΑ να εγκρίνει (τελευταίος μετά τον FDA και τον Βρετανικό Οργανισμό) το εμβόλιο της Pfizer, της Μoderna και εσχάτως και της Astra Zeneca. Και εκτός από την καθυστέρηση των ευρωπαίων αξιωματούχων, να υφίσταται και την καθυστέρηση παραλαβής παρτίδων εμβολίων από τον πόλεμο της Κομισιόν- φαρμακοβιομηχανιών.
Ένας «πόλεμος» που μέχρι τώρα εξελίσσεται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει καθυστερήσει στους εμβολιασμούς σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Βρετανία.
Αλλάζει τις ισορροπίες η Merkel
Πλέον, όμως, αφού η Merkel άρχισε το φλερτ με τους Ρώσους για το εμβόλιο οι ισορροπίες αλλάζουν.
Πλέον, όλοι μιλούν για το πιθανό ενδεχόμενο ο ΕΜΑ να εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο και έτσι να γεμίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες με παρτίδες ρωσικών εμβολίων προκειμένου να δημιουργήσουν τείχος προστασίας από τον κορονοιό.

Η κίνηση της Merkel ενέχει διπλωματικό σκεπτικό.

Στο παιχνίδι μπαίνει και η Ελλάδα, τελευταία και αργοπορημένη όπως πάντα, με σκοπό να σώσει το «ελληνικό καλοκαίρι του 2021».
Ωστόσο, το ερώτημα είναι ένα: Γιατί ενώ μπορούμε να διασφαλίσουμε τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας μας, επιλέγουμε με εκνευριστική τυπολατρία να ακολουθούμε τις Βρυξέλλες σε ότι μας πουν;
Νοιάζει τις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο που η χώρα μας δεν θα πιάσει ούτε το 50% των εσόδων από τον τουρισμό του 2019;
Αλλά τι να πούμε τώρα.
Εδώ ούτε το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θέλουν…

Μαξιμιλιανός

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης