Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προ των πυλών το γ΄ κύμα - Σε «πολιορκία» η Αττική - Ανησυχία για μεταλλάξεις - Σενάρια για σκληρό lockdown

Προ των πυλών το γ΄ κύμα - Σε «πολιορκία» η Αττική - Ανησυχία για μεταλλάξεις - Σενάρια για σκληρό lockdown
Νέα μέτρα και σενάρια για σκληρό lockdown φέρνει το γ’ κύμα covid στην Αττική
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Δεδομένα θα πρέπει να θεωρούνται τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική καθώς είναι σε έξαρση το γ’ κύμα του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να μην αποκλείουν και την προοπτική ενός σκληρού lockdown σε περίπτωση που η επιδημία ενταθεί τα επόμενα 24ωρα.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία, μια και στην Αττική εξακολουθούν να καταγράφονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα που εντοπίζονται σε όλη την επικράτεια ενώ έχουν ήδη τριπλασιαστεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, με τους νοσηλευόμενους να υπολογίζονται σε τουλάχιστον 500.
Την ανησυχία επιτείνει και το στοιχείο ότι στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται πλέον και τα περισσότερα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του ιού, η οποία θεωρείται εξαιρετικά μεταδοτική.
Με τα κρούσματα να παραμένουν υψηλά, με τις μεταλλάξεις να κυκλοφορούν και με το ΕΣΥ να έχει αρχίσει ήδη να πιέζεται, οι ειδικοί ήδη μελετούν να επιβάλλουν νέα περιοριστικά μέτρα για την Αττική, καθώς «τρέμουν» το σενάριο το Λεκανοπέδιο να βρεθεί στην κατάσταση που ήταν η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς όλοι παραδέχονται πως σε αυτήν την περίπτωση η κατάσταση δεν θα είναι διαχειρίσιμη.
Σε αυτό το πλαίσιο ήδη μελετάται να αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο η απαγόρευση όσον αφορά τις μετακινήσεις, συγκεκριμένα γίνεται λόγος για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα (σε αυτήν την περίπτωση τα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν από τις 17:00), αν και όλοι αναγνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο στην πρωτεύουσα, ενώ στο τραπέζι πάντα βρίσκεται και το σενάριο ενός σκληρού lockdown.
Πέρα όμως από την Αττική, ανησυχία υπάρχει επίσης και για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά από εβδομάδες, κατέγραψε χθες τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, αλλά και για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας όπου και εκεί εντοπίζεται πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Στο τραπέζι εμβολιασμοί και από φαρμακοποιούς, ιδιώτες γιατρούς

Έμμεση σύσταση στους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή επισημαίνοντας την αυξημένη ευθύνη που έχουν καθώς περιθάλπουν ασθενείς.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση για καθολικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού προκειμένου να ξεπεραστεί η τεράστια υγειονομική κρίση.
Ο εμβολιασμός πρόσθεσε, είναι προαιρετικός βάσει Συντάγματος, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και οι γιατροί.
Υπάρχει η ευθύνη και η αίσθηση καθήκοντος τους καθενός και όταν πρέπει να φροντίζεις και να περιθάλπεις ασθενείς αυτή η ευθύνη είναι πιο μεγάλη, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.
Ο κ. Κικίλιας άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορούν να εμβολιάζουν για κορωνοϊό και φαρμακοποιοί αλλά και ιδιώτες γιατροί.
Επίσης ανακοίνωσε ότι από αύριο θα προστεθούν στα κέντρα εμβολιασμού mega δομές.

Τσιόδρας: «Έκρηξη» στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα - Αγωνία για την Αττική

Την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα της Αττικής περιέγραψε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Δεν έχει τελειώσει ο ιός.
Είναι εδώ.
Και θα μας πιέζει κι άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία πως οι εκτιμήσεις για το προσεχές διάστημα δείχνουν πως θα υπάρξουν 80 με 100 νέες νοσηλείες σε ΜΕΘ πανελλαδικά. Παράλληλα ο καθηγητής τόνισε ότι έχει συγκροτηθεί δίκτυο παρακολούθησης των μεταλλάξεων και ιδίως των πολλαπλών παραλλαγών του ιού και πρόσθεσε ότι «αν επικρατήσει το variant (σ.σ. μεταλλαγμένο στέλεχος) στην χώρα μας μπορεί να έχουμε πρόβλημα εως και τις αρχές Μαρτίου».
Αναφορικά με τα εμβόλια τόνισε ότι είναι η μόνη λύση «αρκεί να είναι δημόσιο αγαθό».
«Στην Αθήνα δυστυχώς έχουμε αύξηση.
Την παρακολουθούμε έχοντας αγωνία και βλέποντας την αντοχή του κόσμου που έχει εξαντληθεί.

H «έκρηξη» των ενεργών κρουσμάτων

Στο Βόρειο Τομέα παρατηρείται αύξηση 81% την τελευταία εβδομάδα.
Στον Κεντρικό Τομέα παρατηρείται αύξηση 67% με 1.040 ενεργά κρούσματα.
Στο Δυτικό Τομέα παρατηρείται αύξηση 123% με 550 ενεργά κρούσματα.
Στον Πειραιά η αύξηση είναι 90% με περίπου 500 ενεργά κρούσματα.
Σε όλη την περιφέρεια Αττικής έχουμε αύξηση 78% με πάνω από 4 χιλ ενεργά κρούσματα.
Η αύξηση στην Ανατολική Αττική είναι 62%.

Επιφυλακή για τις μεταλλάξεις 

Για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι η πανδημία παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση αν και υπάρχουν ορισμένες εστίες στο κέντρο της πόλης.
«Ο ιός πιέζεται απο τα μέτρα αλλά ξεφεύγει ψάχνοντας τρόπο να μείνει στον κόσμο.
Μπορεί η μετάλλαξη του ιού στην πρωτεΐνη του ανοσοποιητικού μπορεί στο μέλλον να τον κάνει λιγότερο επικίνδυνο.
Άλλο η μετάλλαξη άλλο η παραλλαγή που είναι πολλές μεταλλάξεις μαζί.
Η παραλλαγή δηλαδή η αντίδραση του ιού να ξεφύγει από τα μέτρα και θα το κάνει ενδεχομένως και στο εμβόλιο» είπε σε άλλο σημείο.

Σε συανγερμό για την Πάτρα

Πέραν αυτών ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και στην Πάτρα αφήνοντας αιχμές για το υγειονομικό προσωπικό που δεν εμβολιάστηκε.
«Η Πάτρα θέλει προσοχή – 94% αύξηση, με 300 ενεργά κρούσματα και αύξηση νοσηλειών.
Δυστυχώς κάποιας περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.
Υπάρχει αυτή η δυσπιστία που γεννούν οι ψευδείς ειδήσεις ή η υπερβολική επιστημονική ανησυχία και δεν εμβολιάζονται οι άνθρωποι» είπε.
Παράλληλα, τόνισε ότι η εβδομαδιαία αύξηση στο Λασίθι ανέρχεται σε 372% ενώ σημείωσε ότι η περιφέρεια με την καλύτερη εικόνα είναι η Ηπειρος.

Ευχάριστα νέα από το εμβόλια

Τέλος, για τα εμβόλια σημείωσε ότι «τα αρχικά δεδομένα από Ισραήλ είναι ότι το εμβόλιο προστατεύει από λοίμωξη, νοσηλείες και θανάτους.
Το εμβόλιο της Οξφόρδης μειώνει κατά 67% την μεταδοτικότητα».


Στους 5.878 οι νεκροί

Σήμερα 3/3 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.151 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 159.866, εκ των οποίων 52% άνδρες.
1.jpg

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.999 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 50.438 (64,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα 246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
2.jpg

Οι 177 (72%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες.
To 86,6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Επίσης 1.138 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

3.jpg
Τέλος, έχουμε 27 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.878 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3,457 (58.8%) άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

4.jpg
Σοκ από το θάνατο 16χρονης


Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει το πανελλήνιο η είδηση του θανάτου μιας 16χρονης κοπέλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της Θήβας και ενώ είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η 16χρονη είχε σοβαρό αδιάγνωστο υποκείμενο νόσημα (σακχαρώδη διαβήτη) και πως κατέληξε από ανακοπή.
Η μητέρα της, επίσης θετική στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται διασωληνωμένη από χθες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Πρόκειται για το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως ένας 9χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ και ένας 4χρονος από τη Ζάκυνθο βρέθηκε θετικός στον ιό.

Σαρηγιάννης: Μόνη λύση η επιβολή σκληρού lockdown για τρεις εβδομάδες

Τη θέση πως η μόνη λύση για να αποτραπεί το γ’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού είναι να επιβληθεί ένα σκληρό lockdown, όπως αυτό που έγινε τον Μάρτιο του 2020 διατύπωσε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αν και τόνισε πως δεν το προτείνει ακόμα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σαρηγιάννης υποστήριξε πως αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, «θα φταίει το μεταλλαγμένο στέλεχος».
Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, είπε ότι είναι ημίμετρο και τόνισε πως «αν θέλουμε να προλάβουμε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις».
«Μιλάμε ή για ήπια μέτρα για πολύ καιρό ή σκληρότερα για τρεις εβδομάδες» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος αναφερόμενος στα σχολεία εκτιμά πως είναι λάθος να κλείσουν τελευταία, αν αυξάνονται τα κρούσματα, αφού, όπως είπε, είναι «ανησυχητικό ότι δρουν ως πολλαπλασιαστής» των κρουσμάτων.
Σχετικά με το θέμα της μετάλλαξης, ο κ.Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι «πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα», αναφέροντας πως υπάρχουν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, τα οποία πρέπει να ενεργοποιηθούν για την ανάλυση δειγμάτων.

Σταμπουλίδης (γ.γ. Εμπορίου): Δεν θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανεμπορίου

Δεν θέλω να σκέφτομαι το κλείσιμο του λιανεμπορίου υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφερόμενος στα σενάρια που κυκλοφορούν για νέα περιοριστικά μέτρα και ενδεχομένως νέο σκληρό lockdown.
«Προσπαθούμε να κρατήσουμε ενεργό το πνεύμονα της λιανικής πώλησης γιατί χρηματοδοτεί τα οικονομικά του κράτους και το κράτος καλύπτει διάφορες δαπάνες» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Σταμπουλίδης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν η αύξηση των κρουσμάτων θα επιφέρει νέο λουκέτο στο λιανεμπόριο, σημείωσε ότι «μια μέρα δεν καθορίζει τις αποφάσεις».
«Θα περιμένουμε και τις επόμενες μέρες την πορεία της νόσου και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.
Να δούμε πως θα πάει η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε» είπε ο κ.Σταμπουλίδης, τονίζοντας ότι το click away και το click inside περιόρισαν την κινητικότητα.
«Αν πρέπει να περιοριστεί κι άλλο η κινητικότητα, θα το αποφασίσουν η κυβέρνηση και οι ειδικοί» υπογράμμισε ο γ.γ. Εμπορίου.

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Θέμα της επιτροπής εάν θα πάμε σε ολικό lockdown

Τη θέση ότι είναι θέμα της επιτροπής του υπουργείου Υγείας να αποφασίσει εάν θα πάμε ή όχι σε ολικό lockdown, αφού συνυπολογίσει μια σειρά από παραμέτρους διατύπωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι γίνεται ένας αγώνας δρόμου κατά της πανδημίας.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Δημόπουλος υποστήριξε ότι το αντίδοτο στην καραντίνα αποτελούν οι εμβολιασμοί, η αύξηση των διαγνωστικών τεστ και φυσικά η τήρηση των μέτρων προστασίας όπως οι αποστάσεις και η χρήση μασκών.
«Είναι σημαντικό να υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου» ανέφερε ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος σημείωσε επίσης πως στόχος όλων είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία καθώς η συμβολή τους στην αύξηση των κρουσμάτων είναι μικρή.
«Η προσπάθεια όλων είναι τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, με την έννοια ότι η συμβολή τους στις διακυμάνσεις της πανδημίας δεν είναι σημαντική» υπογράμμισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.


Σε ισχύ ο χάρτης


Σε ισχύ είναι από 30/1 ο χάρτης μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19, ο οποίος διακρίνει τις περιοχές σε επίπεδο Α – Επιτήρησης (κίτρινο χρώμα) και επίπεδο Β – Αυξημένου κινδύνου (κόκκινο χρώμα).
Ο χάρτης
καθορίζει και τα πρόσθετα αυστηρά μέτρα στις επικίνδυνες «κόκκινες» περιοχές αλλά και τις αλλαγές αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Τα νέα μέτρα που ισχύουν στην «κόκκινη» Αττική από το Σάββατο 30 Ιανουάρίου 2021, αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, διαφοροποιείται ως προς το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική εξακολουθεί να είναι από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, έως τις 05:00 το πρωί.

Επανήλθε το click away

Όσον αφορά στα καταστήματα, στην Αττική επανήλθε το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και κοσμηματοπωλεία, τα οποία λειτουργούν με ραντεβού.
Ανοιχτά παραμένουν επίσης τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για όλες τις περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες».
Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

«Κοκκίνισαν» Χαλκιδική, Λασίθι και Ζάκυνθος

Στο Επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας εντάχθηκαν από την Δευτέρα 1/2 οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου .
Στις περιοχές αυτές ισχύουν τα επιπρόσθετα μέτρα του Επιπέδου Β.
Συγκεκριμένα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 το πρωί
Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.
Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα επιπρόσθετα μέτρα ισχύουν και τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόζονται σε όλη την Επικράτεια.

xartis-4.jpg

 

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

• Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
• 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.
• Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
• Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
• Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
• Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.
• Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.
Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παρουσιάζει καλή επιδημιολογική εικόνα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο επίπεδο Α' - επιτήρησης.

Στο επίπεδο Α' ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί
2ο. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης
3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών.
Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.
4ο. Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν.
Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση.
Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης.
Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του.
Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.
«Στις κόκκινες» περιοχές μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην των νήσων Αττικής, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θέτει σε ισχύ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορvνοϊού στην Ελλάδα, από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

Συγκεκριμένα από για την Π.Ε Αττικής (πλην των νήσων) ισχύει:

1- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.
2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης