Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στην φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: Στην φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για τα 324 κιλά καθαρής κοκαΐνης
Μετά την απολογία τους στην 7η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα
Σχετικά Άρθρα
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση των 324 κιλών καθαρής κοκαΐνης που κατασχέθηκε σε αστυνομική επιχείρηση, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Μετά την απολογία τους στην 7η Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Bankingnews:

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 οι τρεις κατηγορούμενοι αλλοδαποί που συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες (29/1) στη Θεσσαλονίκη για μεταφορά πάνω από 300 κιλών καθαρής κοκαΐνης.
Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να αναζητείται ένας ακόμα Κροάτης, που τη στιγμή της αστυνομικής επιχείρησης πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, κατέβηκε από τον 6ο στον 1ο όροφο και με άλμα από ύψος 10 μέτρων κατάφερε να διαφύγει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Κροάτες ήρθαν στην Ελλάδα στα μέσα Ιανουαρίου με τα αυτοκίνητά τους, μίσθωσαν μέσω της εφαρμογής Airbnb ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ένα μίνι βαν, μέσα στο οποίο βρέθηκε η περισσότερη από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης.
Ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραλάβουν τα ναρκωτικά, που πιθανολογείται ότι έφθασαν διά θαλάσσης στο λιμάνι της πόλης κρυμμένα μέσα σε κοντέινερ με νόμιμο φορτίο.

Γνωστοί στις διωκτικές αρχές

Οι δύο υπήκοοι Αλβανίας περιγράφονται ως τα αρχηγικά μέλη της διακίνησης και σύμφωνα με τους αστυνομικούς ταξίδεψαν στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να παραλάβουν το σύνολο του παράνομου εμπορεύματος.
Δεν ήταν άγνωστοι στις διωκτικές αρχές, καθώς ο ένας από αυτούς είχε και στο παρελθόν κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, καθοριστικό πλήγμα στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών που δρουν σε διεθνές επίπεδο, πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, όταν σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών και τα Τμήματα Άμεσης Επέμβασης και Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, απέτρεψαν τη διοχέτευση τεράστιας ποσότητας ναρκωτικών σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.
anakritriakokaini1.jpg
anakritriakokaini3.jpg
ναρκωτικά-κοκαΐνη-σπέιρα-συλλήψεις-Αθήνα-astynomia.gr_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης