Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Προβλέπει έσοδα 15 δισ. δολ. από τις πωλήσεις του εμβολίου για τον Covid-19 το 2021

Pfizer: Προβλέπει έσοδα 15 δισ. δολ. από τις πωλήσεις του εμβολίου για τον Covid-19 το 2021

H φαρμακοβιομηχανία Pfizer αναμένεται να παραδώσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις το τρέχον έτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε

Σχετικά Άρθρα
Πρόβλεψη για πωλήσεις ύψους περίπου 15 δισ. δολ. το 2021 από το εμβόλιο κατά του COVID-19 που ανέπτυξε με τη γερμανική εταιρεία BioNTech, ανακοίνωσε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου η φαρμακοβιομηχανία Pfizer, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

H ζήτηση

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει ανακοινώσει η φαρμακοβιομηχανία αναμένεται να παραδώσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου το 2021 προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας, καθώς τα κράτη σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να υπογράψουν συμφωνίες προμήθειας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως.

Παραγωγή

Η Pfizer έχει ήδη διαθέσει 65 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε όλο τον κόσμο και 29 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.
Με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει, αναμένεται να διαθέσει 200 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Εμβολιασμοί

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις ότι έχουν διανείμει σχεδόν 50 εκατ. δόσεις συνολικά εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά του COVID-19 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. 
Από αυτές, 32 εκατ. συνολικά έχουν χορηγηθεί και 17 εκατομμύρια από αυτές τις δόσεις πραγματοποιηθήκαν με το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC.

Πωλήσεις

Το εμβόλιο ήταν μεταξύ των πρώτων για τα οποία δόθηκε έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ από τις αρμόδιες αρχές καθώς και σε άλλα κράτη, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν οι πωλήσεις του εμβολίου να ξεπεράσουν το δισεκατομμύριο.
Το τέταρτο τρίμηνο, το εμβόλιο έφερε έσοδα 154 εκατ. δολαρίων ενώ η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει συνολικά έσοδα μεταξύ 59,4 και 61,4 δισ. δολαρίων για το 2021.

Οικονομικά στοιχεία

Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης ανοδικά την εκτίμησή της για τα κέρδη το 2021  και προβλέπει προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 3,10 δολ. έως 3,20 δολαρίων ανά μετοχή για το 2021 έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της για κέρδη 3 έως 3,10 δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης