Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν για Ιταλία: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ εργάζονται σκληρά για το σχέδιο ανάκαμψης - Τυχόν δυσκολίες θα φανούν στο τέλος

Κομισιόν για Ιταλία: Οι κυβερνήσεις της ΕΕ εργάζονται σκληρά για το σχέδιο ανάκαμψης - Τυχόν δυσκολίες θα φανούν στο τέλος
Η πρόεδρος της Κομισιόν απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων λόγω της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία

Την εκτίμηση ότι οι χώρες της ΕΕ θα υποβάλλουν εγκαίρως τα σχέδια ανάκαμψης από την πανδημία εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, αποφεύγοντας να σχολιάσει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων λόγω της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εργάζονται σκληρά για το Σχέδιο Ανάκαμψης και οποιεσδήποτε δυσκολίες θα φανούν στο τέλος, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν σήμερα (2/2/2021) ερωτηθείσα εάν ανησυχεί για πιθανές καθυστερήσεις λόγω της Ιταλίας.
«Περιμένω ότι τα κράτη-μέλη θα υποβάλουν το Σχέδιο Ανάκαμψης εγκαίρως διότι είναι προς το συμφέρον τους, ώστε η Κομισιόν να μπορεί να στραφεί στις αγορές για να συγκεντρώσει τα χρήματα» δήλωσε η Ursula von der Leyen μιλώντας στη la Repubblica.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η AstraZeneca θα παρέχει στην Ευρώπη 40 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού τους επόμενους δύο μήνες και «αναμένουμε ότι θα επανορθώσει για τις μειώσεις το α' τρίμηνο».
Η ίδια επανέλαβε τον στόχο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού της Ευρώπης έως το καλοκαίρι, ενώ συμπλήρωσε πως 300 εκατ. δόσεις εμβολίων της Pfizer, της Moderna και της AstraZeneca θα διανεμηθούν το β' τρίμηνο και, εάν εγκριθούν, θα διανεμηθούν και 80 εκατ. δόσεις από τη Johnson&Johnson και την Curevac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης