Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συμμαχητές στην κυβέρνηση, «εχθροί» στις περιφέρειες – Ποιοι υπουργοί ετοιμάζονται να ζητήσουν την ψήφο μας

Συμμαχητές στην κυβέρνηση, «εχθροί» στις περιφέρειες – Ποιοι υπουργοί ετοιμάζονται να ζητήσουν την ψήφο μας
Το μεγάλο θέμα για το Μαξίμου και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι η σύγκρουση των νέων και των παλιών στις περιφέρειες
Σχετικά Άρθρα

Κοσμοπλημμύρα παρατηρείται από πρωτοκλασάτους και μη υπουργούς για να πολιτευτούν με το κυβερνών κόμμα.
Προσφάτως, έγινε μία συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου, επ’ αφορμή της δήλωσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου περί καθόδου στην Α Αθήνας.
Το συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ποιος θα πρωτοκατέβει στην Α Αθήνας, καθώς είναι μία περιφέρεια που παραδοσιακά ανήκει στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στο κεντρώο ακροατήριο, το οποίο διεκδικεί, πλέον, το κυβερνών κόμμα.
Αν και δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς διαθέσεις του Πρωθυπουργού για το χρόνο των εκλογών, λόγω των ρευστών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοιού, οι πληροφορίες που έχουμε ως τώρα μαζέψει συνηγορούν ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης και κυρίως τα νέα πρόσωπα ήδη κάνουν ετοιμασίες για να φτιάξουν στρατηγεία και να κατέλθουν για τη ψήφο του λαού.
Το μεγάλο θέμα για το Μαξίμου και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είναι η σύγκρουση των νέων και των παλιών στις περιφέρειες, των κεντροαριστερών, των «καθαρών» κεντρώων και των δεξιών υποψηφίων.

Πόλεμος των δημοφιλών υπουργών στην Α Αθήνας

Για παράδειγμα στην γεμάτη αίγλη Α΄ Αθήνας, έχει βάλει σκοπό να κατέλθει ο Κυριάκος Πιερακκάκης ο οποίος διατηρεί πολύ μεγάλη δημοφιλία στις δημοσκοπήσεις.
Στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παραμένει, επίσης, στις υψηλές θέσεις στις δημοτικότητες υπουργών.
Στην περιφέρεια θα κατέλθει και ο «βαρόνος» της Α Αθήνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, οπότε προβλέπεται πολύ μεγάλη μάχη. Στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται ο Άγγελος Συρίγος, ο υφυπουργός Παιδείας, ο πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης, η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία προέρχεται από οικογένεια-τζάκι της ΝΔ, ο Θανάσης Πλεύρης με μεγάλη στήριξη από την λαϊκή Δεξιά, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος έχει σχέσεις με το πατριωτικό κοινό – και αυτό θα παίξει το ρόλο του-, και η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία δεδομένων των νέων συνθηκών δεν ξέρουμε αν θα έχει τύχη.

Η περίπτωση Χρυσοχοίδη

Στην ίδια περιφέρεια είχε ακουστεί κάποια στιγμή ότι μπορεί και να κατέλθει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης αλλά εν τέλει επικράτησε η λογική να πάει στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας.
Θυμίζουμε, βέβαια, ότι όταν την τελευταία φορά δεν είχε εκλεγεί όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ στη Β Αθήνας, καθώς τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είχαν πιεστεί πάρα πολύ.
Θυμίζω, βέβαια, ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, η ΝΔ με τα ποσοστά του Ιουλίου του 2019, θα εκλέξει μάλλον 4 βουλευτές στην Α΄ Αθηνών αφού οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Στις δεύτερες κάλπες, μπορεί να φτάσει τις 6-7 αναλόγως το ποσοστό που θα πάρει συνολικά, το οποίο θα ξεκλειδώσει και το ανάλογο μπόνους εδρών. Από το 2022, η Α Αθήνας θα έχει μία έδρα λιγότερη λόγω της απογραφής του 2021 άρα θα πάει στις 13. Οπότε, η ΝΔ θα έχει μία έδρα λιγότερη.

Σύγκρουση γιγάντων στο Νότιο Τομέα Αθήνας

Και αν στην Α Αθήνας, θεωρείται ότι θα έχουμε τη μάχη των πρωτοκλασάτων, στο Νότιο Τομέα της Β Αθήνας η σύγκρουση θα είναι κολοσσιαία… Στο Νότιο Τομέα ο πρώτος σε ψήφους και με διαφορά είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Σε αυτή τη περιφέρεια έρχονται ο Τάκης Θεοδωρικάκος – ο οποίος έστρωσε τις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό-, ο Νίκος Χαρδαλιάς Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αλλά και ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης.
Ο τελευταίος έχει μία καλή σχέση με τον Νίκο Δένδια και αυτός, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα τον βοηθήσει στην δισταυρία.
Οι τελευταίοι σε ψήφους στο Νότιο Τομέα (Παπαδημητρίου, Καλλιάνος, Σπανάκης θα υποστούν μεγάλη πίεση.
Σημαντική λεπτομέρεια: Θεωδορικάκος και Χαρδαλιάς είχαν ψυχρές σχέσεις ούτως ή άλλως λόγω υπουργικών αρμοδιοτήτων (όταν συνέβη και το μεγάλο ζήτημα με τις μάσκες στα σχολεία»).
Η κοινή κάθοδός στα νότια προάστια θα αναμοχλεύσει πάθη και μίση…

Ποιοι υπουργοί ετοιμάζουν τα πολιτικά γραφεία τους

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης ετοιμάζεται για την Α Πειραιά καθώς συνδυαστικά με την στήριξη που θα έχει από το Μαξίμου και τους «εύκολους αντιπάλους» (Μπουτσικάκης, Δούνια, Μανωλάκος), η «περιπέτειά» προς άγραν ψήφου θα είναι μία χαλαρή διαδικασία.
Στην ίδια περιφέρεια σκέφτεται να κατέλθει και η Δόμνα Μιχαηλίδου αν και υπάρχει και η λύση της Β Πειραιά.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης σκέφτεται να κατέλθει ή στον Βόρειο Τομέα της Β Αθήνας ή στη Λακωνία από όπου κατάγεται (χωριό Κοίτας Οιτύλου Λακωνίας).
Στο Δυτικό Τομέα της Αθήνας, λένε κάποιοι ότι αναμένεται να κατέλθει η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας χωρίς βέβαια να έχει ξεκαθαρίσει η ίδια τις προθέσεις της.
Είναι σημαντική περιφέρεια καθώς η ΝΔ είχε χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Εκεί θα βρει τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Ανδρέα Λοβέρδο και ενδεχομένως και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Στην ίδια περιφέρεια κατήλθε το 2019 και ο Πρωθυπουργός αλλά, ενδεχομένως, να επιλέξει άλλη περιφέρεια. Άλλωστε, έχει το δικαίωμα να επιλέξει 2 περιφέρειες.
Τέλος, στην Καβάλα σκέφτεται να κατέβει ο Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας στο Εξωτερικών.
Στην Καβάλα εκλέγονται και δύο πιστοί φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Μακάριος Λαζαρίδης.
Θα είναι εξ ορισμού δύσκολη η κάθοδος αυτή.
Στην Λέσβο, σκέφτεται να κατέβει ο Αλκιβιάδης Στεφανής, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Τέλος, η στενή συνεργάτης του Πρωθυπουργού η οποία εσχάτως μετακόμισε στο Υπουργείο Τουρισμού, ως Υφυπουργός Μαρία Ζαχαράκη σκέφτεται έντονα την προοπτική της Ευρωβουλής αλλά είναι νωρίς ακόμα για τις εκλογές.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης