Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πτώση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων με το βλέμμα στραμμένο σε κυβέρνηση Draghi

Νέα πτώση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων με το βλέμμα στραμμένο σε κυβέρνηση Draghi

H απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου  τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου υποχώρησε 3 μονάδες βάσης, στο 0,61%, με το spread να περιορίζεται στις 113 μονάδες βάσης

Σχετικά Άρθρα
Συνεχίστηκε στην αρχή της εβδομάδας η πτώση των αποδόσεων των ιταλικών κρατικών ομολόγων, τα οποία κατέγραψαν καλύτερες επιδόσεις έναντι των υπολοίπων της Ευρωζώνης καθώς αποτελούν δείκτη για την εξέλιξη της πορείας του κόστους δανεισμού της περιφέρειας, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, όπως μεταδίδει το Reuters
Οι επενδυτές, όπως επισημαίνεται, προεξοφλούν το σχηματισμό νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Στη βελτίωση του κλίματος συνέβαλαν και τα θετικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον πρώτο μήνα του έτους τον Ιανουάριο, όπως έδειξαν τα τελευταία στοιχεία της Markit.
«Η αγορά εμφανίζεται αισιόδοξη για την έκβαση της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία και αρχίζει να προεξοφλεί ένα σενάριο με πρωθυπουργό τον Draghi», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της Saxo Bank.

Αισιοδοξία

H απόδοση του ιταλικού 10ετούς υποχώρησε 3 μονάδες βάσης, στο 0,61% με το spread να περιορίζεται στις 113 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου το σενάριο της πολιτικής σταθερότητας ενίσχυσαν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Matteo Renzi , ο οποίος πυροδότησε την πολιτική κρίση αποσύροντας το κόμμα του Italia Viva από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ότι θα ήθελε μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Mario Draghi .
Μάλιστα, σήμερα ο Renzi εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας.
Στην ελληνική αγορά, είχαμε και πάλι οριακές μεταβολές με μικρό όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ που διαμορφώθηκε στα 46 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ.ευρώ έγιναν στον τίτλο με λήξη το 2029. Η απόδοση του 10ετούς διαμορφώθηκε στο 0,66% με το spread στις 123 μονάδες βάσης, ενώ στο πενταετές στο 0,03%.

Εκδόσεις

Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στο -0,514%.
Από πλευράς δραστηριότητας στην πρωτογενή αγορά, αναμένεται να παραμείνει υψηλή και αυτή την εβδομάδα με το Βέλγιο να δίδει σήμερα εντολή σε τράπεζες να αναλάβουν την έκδοση του νέου 50ετούς ομολόγου του και με τη Φινλανδία να ετοιμάζεται να βγει και αυτή στις αγορές με έκδοση 30ετούς ομολόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης