Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Κίνδυνος για φούσκες και σε άλλα εμπορεύματα, όχι μόνο στο ασήμι

Commerzbank: Κίνδυνος για φούσκες και σε άλλα εμπορεύματα, όχι μόνο στο ασήμι
Το ασήμι κατέγραψε κέρδη άνω του 11%
Σχετικά Άρθρα

Με το ασήμι να εκτοξεύεται, μετά τη φρενίτιδα που προκάλεσαν οι επενδυτές της Reddit, η Commerzbank αποκαλύπτει ποια είναι τα assets που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο CNBC, o Eugen Weinberg είπε ότι η αγοραστική φρενίτιδα θα μπορούσε να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ ράλι αναμένεται να σημειώσουν και άλλα μέταλλα και εμπορεύματα.
«Η υπερβολική ρευστότητα στο σύστημα, είναι πιθανόν να δημιουργήσει φούσκες όχι μόνο στο ασήμι, αλλά πιθανότατα και σε άλλα εμπορεύματα και άλλα assets» είπε ο Weinberg.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η τεράστια ρευστότητα που προκλήθηκε από τις κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα συνεχίσει να διογκώνει τιμές ορισμένων assets.
«Αυτό το ράλι άρχισε την προηγούμενη Πέμπτη και όπως είδαμε δεν περιορίστηκε στις βασικές αγορές ή στα futures και στις αγορές options, αλλά επεκτάθηκε και στο ασήμι ή τα ETFs, που επίσης σημείωσαν ρεκόρ μαζικών εισροών την Παρασκευή» είπε ο ίδιος.
Ο Weinberg πρόσθεσε ότι δεδομένου της σχέσης μεταξύ της φυσικής διαθεσιμότητας του ασημιού και της ζήτησης στην αγορά, το ράλι μπορεί επίσης «να προκαλέσει κάποια φυσική έλλειψη κατά καιρούς».
Ο ίδιος τόνισε ότι το Reddit έσπευσε σε μη ευνοϊκές μετοχές και το ασήμι θα ήταν απίθανο να έχει τόσο μεγάλη επίδραση σε μεγαλύτερες αγορές όπως ο χρυσός.
«Αλλά υπάρχουν τεράστιες ποσότητες μετάλλων που πιθανότατα είναι όλα τώρα στην οθόνη του ραντάρ, ξεκινώντας από πλατίνα, παλλάδιο και άλλα μικρότερα πολύτιμα (μέταλλα) που είναι ευκολότερα στη διακράτηση, ευκολότερα στην αγορά μέσω ETFs.
Αλλά μπορεί επίσης να πάει και προς τα μεγαλύτερα εμπορεύματα», είπε.
«Δεν θα αποκλείω καν τους λάτρεις του πετρελαίου να οδηγηθούν από τους μικροεπενδυτές, αν και η επίδραση στο ασήμι και σε άλλες μικρότερες αγορές είναι πιθανό να είναι πιο έντονη» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης