Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στα Κατεχόμενα o Cavusoglu (1/2) - Συνάντηση με Tatar ενόψει Πενταμερούς σε Νέα Υόρκη

Στα Κατεχόμενα o Cavusoglu (1/2) - Συνάντηση με Tatar ενόψει Πενταμερούς σε Νέα Υόρκη
Η Πενταμερής διάσκεψη αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

Επίσημη επίσκεψη στα Κατεχόμενα, πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ενόψει και της Πενταμερούς στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Cavusoglu «θα έχει επαφές με αξιωματούχους της ΤΔΒΚ προκειμένου να συζητήσουν κοινά ζητήματα και κυρίως το Κυπριακό».
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ersin Tatar, ενώ -όπως σχολιάζουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης- πρόκειται για ένα διήμερο εντατικό σεμινάριο.
Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, η Άγκυρα όπως και το κατοχικό καθεστώς αντέδρασαν έντονα στο τελευταίο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Αυτό που κυρίως ενόχλησε την τουρκική πλευρά ήταν οι αναφορές στη μορφή της λύσης του Κυπριακού, παρά τις έντονες προσπάθειες που είχε καταλάβει η Άγκυρα για να μην υπάρξει αναφορά σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ).

H Πενταμερής στη Νέα Υόρκη

Αναφορικά με την Πενταμερή διάσκεψη, αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του γ.γ. του ΟΗΕ, Antonio Guterres, και η ακριβής ημερομηνία, η εκπροσώπηση και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι παρόντες ο Νίκος Δένδιας και ο Mevlut Cavusoglu, από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης