Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer/BioNTech: Επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ – 75 εκατ. επιπλέον δόσεις το β’ τρίμηνο του 2021

Pfizer/BioNTech: Επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ – 75 εκατ. επιπλέον δόσεις το β’ τρίμηνο του 2021
Θα αυξήσουν τις παραδόσεις εμβολίων από την εβδομάδα της 15ης Φεβρουαρίου
Σχετικά Άρθρα

Τις παραδόσεις των εμβολίων της στην ΕΕ θα επιταχύνουν οι εταιρείες Pfizer/BioNTech, αναφέροντας πως θα δώσουν έως και 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στο β’ τρίμηνο του 2021.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι δύο εταιρείες υπολογίζουν να αυξήσουν τις παραδόσεις από την εβδομάδα της 15ης Φεβρουαρίου και να χορηγήσουν την ποσότητα των δόσεων για την οποία έχουν δεσμευθεί κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς και να δώσουν μέχρι 75 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο στο πλαίσιο των υπαρχόντων συμβολαίων.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει παραγγείλει 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου με την ονομασία «Comirnaty»
Υπενθυμίζεται πως η προσωρινή επιβράδυνση στις παραδόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech στα μέσα Ιανουαρίου προκάλεσε την οργή πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν στις 11 Ιανουαρίου ότι είναι σε θέση να παραγάγουν δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους χάρις, κυρίως, στο νέο εργοστάσιο στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία αυτόν τον μήνα.
Ο νέος στόχος παραγωγής λαμβάνει υπ΄όψιν ότι από κάθε φυαλίδιο εξάγονται έξι και όχι πέντε δόσεις του εμβολίου, καθώς και ένα πυκνότερο δίκτυο μονάδων παραγωγής, στο οποίο στο εξής θα περιλαμβάνονται και τρίτες εταιρείες, όπως η Sanofi, η οποία θα παράγει το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer στο εργοστάσιό της στην Φρανκφούρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης