Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις - Στα 500 εκατ. το μηνιαίο κόστος των μέτρων

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις - Στα 500 εκατ. το μηνιαίο κόστος των μέτρων
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα υπάρξει ένα νέο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων χωρίς ωστόσο να δωσει διευκρινίσεις
Άνω των 7,5 δισ. ευρώ είναι οι πόροι που θα διατεθούν φέτος για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Θα είναι περισσότερα από τα 7,5 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί, γιατί είναι μεγαλύτερη η ανάγκη», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως είναι μια δύσκολη χρονιά και η κατάσταση εξελίσσεται λίγο δυσμενέστερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, θα υπάρξει ένα νέο πακέτο στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων χωρίς ωστόσο να δωσει διευκρινίσεις.

Το κόστος των μέτρων

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία της αγοράς, είπε ότι το κόστος στην οικονομία ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση, στοιχείο που προφανώς λαμβάνει υπόψη του το οικονομικό επιτελείο στον περαιτέρω σχεδιασμό.
Όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιτυχημένη έξοδο στις αγορές αλλά και στην ανάγκη ισορροπημένης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων.
Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αυξημένα περιθώρια ενισχύσεων που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία και επικεντρώθηκε στο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών με την κρατική ενίσχυση να μπορεί να φτάσει μέχρι και το 90%.
Για το θέμα αυτό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες και ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στο προσεχές διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης