Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εμβολιάζουν για Covid τους κρατούμενους για τρομοκρατία στο Guantanamo

Οι ΗΠΑ εμβολιάζουν για Covid τους κρατούμενους για τρομοκρατία στο Guantanamo
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε, πως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021 θα εμβολιαστούν οι κρατούμενοι στη Ναυτική Βάση των ΗΠΑ

Αίσθηση προκαλεί στις ΗΠΑ η είδηση πως οι αμερικανικές αρχές θα εμβολιάσουν για Covid τους κρατούμενους για τρομοκρατικές ενέργειες στο στρατόπεδο του Guatanamo στην Κούβα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Post» ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, Khalid Sheikh Mohammed, θα υποβληθούν σε εμβολιασμό κατά του Covid ακόμη και πριν από τους Αμερικανούς πολίτες ακόμη και αν παρατηρηθεί έλλειψη εμβολίων.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε, πως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2021 θα εμβολιαστούν οι κρατούμενοι στη Ναυτική Βάση των ΗΠΑ.

Σε εθελοντική βάση

«Θα διατεθεί σε εθελοντική βάση και σύμφωνα με το σχέδιο διανομής προτεραιότητας» δήλωσε εκπρόσωπος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Αυτό σημαίνει ότι περίπου 40 ύποπτοι για τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένου του άνδρα που θεωρήθηκε «ο εγκέφαλος» πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, πιθανότατα θα λάβουν το εμβόλιο τις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές η εμβολιαστική δράση στη Βάση γίνεται για να αποφευχθεί μία έξαρση του Covid σε ομοσπονδιακές και στρατιωτικές φυλακές αλλά ο εμβολιασμός εξακολουθεί να είναι εθελοντικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης