Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στην αγορά της Wuhan οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Κίνα: Στην αγορά της Wuhan οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
H ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ερευνά την προέλευση του νέου κορωνοϊού στην κινεζική πόλη Wuhan
Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη στην αγορά Huanan, το κέντρο χονδρικής πώλησης θαλασσινών όπου εντοπίστηκε αρχικά ο νέος κορωνοϊός, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 31/1 η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που ερευνά την προέλευση του νέου κορωνοϊού στην κινεζική πόλη Wuhan.
Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ, μετά από καραντίνα δύο εβδομάδων στην πόλη Wuhan, η οποία έληξε την Πέμπτη, αναμένεται να επισκεφθεί εργαστήρια, αγορές και νοσοκομεία, αν και δεν έχει γίνει γνωστό ένα ακριβές πρόγραμμα επισκέψεων.

Η αγορά Huanan

Η καταναλωτική κίνηση στην αγορά αυτή, που έκλεισε στις αρχές του περασμένου χρόνου και πλέον φρουρείται σε 24ωρη βάση, έχει περιοριστεί αυστηρά.
Μερίδα Κινέζων διπλωματών και κρατικά μέσα ενημέρωσης αμφιβάλλουν ότι ο ιός προήλθε από την αγορά αυτή και στηρίζουν θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες πιθανόν να προήλθε από άλλη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, αφού τέσσερα κρούσματα πνευμονίας συνδέθηκαν με τη συγκεκριμένη αγορά, η Huanan σφραγίστηκε και έως το τέλος του Ιανουαρίου, η Wuhan είχε τεθεί σε lockdown που κράτησε 76 ημέρες.
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η αγορά της Huanan συνεχίζει να έχει σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό της προέλευσης του ιού, καθώς εκεί ταυτοποιήθηκε η πρώτη εστία των κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης