Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμφιβολίες Macron για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca

Αμφιβολίες Macron για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca
«Το πραγματικό πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απλώς ότι δεν λειτουργεί όπως αναμενόταν» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Σοβαρές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca κατά του Covid εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) επιμένει για την ασφάλειά του.
Λίγο πριν η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του EMA συστήσει ομόφωνα τη χρήση του εμβολίου σε όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών, εκφράστηκαν ανησυχίες ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο λειτουργεί σε ηλικιωμένους και οι ανησυχίες αυτές ενισχύθηκαν από τον Macron.
«Το πραγματικό πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απλώς ότι δεν λειτουργεί όπως αναμενόταν, γιατί και εκεί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες», δήλωσε ο Macron σε μια ομάδα ξένων δημοσιογράφων στο γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο.

Σκεπτικισμός για το εμβόλιο

Τα σχόλια αυτά έρχονται μετά από μέρες αντιπαράθεσης των Βρυξελλών με την AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στη διάθεση των εμβολίων και ενώ ο σκεπτικισμός για την αποτελεσματικότητά τους είναι υψηλός σε Γαλλία και Γερμανία.
Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι το τρίτο, που λαμβάνει έγκριση από τον EMA, μετά από εκείνα των Pfizer και Moderna.
Η ΕΕ ενέκρινε ακόμη το εμβόλιο, παρά τις εκτεταμένες αμφιβολίες και τις επικρίσεις για το αν είναι αποτελεσματικό ειδικά σε ηλικιωμένους, κάτι που αποδίδεται στις φωνές για γραφειοκρατικές καθυστερήσεις εκ μέρους της Ένωσης.
Οι δοκιμές στις οποίες βασίστηκε η απόφαση του EMA κατέδειξαν ότι το εμβόλιο είναι περίπου 60% αποτελεσματικό.
Ο Macron τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη εγκρίνει το εμβόλιο της AstraZeneca και πρόσθεσε ότι η Γαλλία περιμένει την απόφαση του EUA.
Οι παρατηρήσεις του Γάλλου προέδρου έρχονται χρονικά μετά τη διαπίστωση επιτροπής, που συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση, ότι το εν λόγω εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα άνω των 65 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης