Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Πρόστιμα 2.180 ευρώ σε 96 τουρίστες που παραβίασαν το lockdown και πήγαν για σκι

Αυστρία: Πρόστιμα 2.180 ευρώ σε 96 τουρίστες που παραβίασαν το lockdown και πήγαν για σκι
Από τις 26 Δεκεμβρίου η χώρα τελεί σήμερα υπό το τρίτο εθνικό lockdown
Σχετικά Άρθρα

Τσουχτερά πρόστιμα 2.180 ευρώ σε 96 αλλοδαπούς τουρίστες που παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοΐό και έκαναν σκι στις χιονοδρομικές πίστες του Σεντ Αντον αμ Άρλμπεργκ, επέβαλε η αστυνομία της Αυστρίας.Ο δήμαρχος της πόλης, που αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για σκι στη χώρα, δήλωσε ότι δεκάδες νεαροί τουρίστες από την Ευρώπη είχαν μεταβεί πρόσφατα στη χώρα του καταστρατηγώντας του κανόνες του lockdown σύμφωνα με τους οποίους τα λιφτ του σκι λειτουργούν, αλλά τα ξενοδοχεία είναι κλειστά για τουρίστες και ανοιχτά μόνο για όσους βρίσκονται εκεί για επαγγελματικούς λόγους.
"Βρετανοί, Δανοί, Σουηδοί, Ρουμάνοι, Γερμανοί, Αυστραλοί, Ιρλανδοί και Πολωνοί τουρίστες ελέγχθηκαν και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα", ανακοίνωσε η αστυνομία του Τυρόλου.

H χώρα τελεί σήμερα υπό το τρίτο εθνικό lockdown

Η Αυστρία, μια χώρα με πληθυσμό λίγο κάτω από τα 9 εκατομμύρια, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 413.208 κρούσματα και 7.703 θανάτους από την πανδημία.
Tα ημερήσια νέα κρούσματα έχουν μειωθεί στα περίπου 1.500 σε σχέση με την κορύφωση των άνω των 9.000 τον Νοέμβριο, αλλά η μείωσή τους είναι αργή. Από τις 26 Δεκεμβρίου η χώρα τελεί σήμερα υπό το τρίτο εθνικό lockdown με τα μη απαραίτητα καταστήματα να είναι κλειστά.
Επιπλέον από τις 19 Δεκεμβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου τέθηκαν σε ισχύ ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί ως προς την είσοδο στη χώρα κυρίως για να αποθαρρύνουν τους σκιέρ υποχρεώνοντας να μπαίνουν σε καραντίνα όσοι φθάνουν εκεί σχεδόν από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης