Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Μόνο με ραντεβού στην Αττική η είσοδος σε κατάστημα - Αύξηση 57% του τζίρου στην αγορά

Γεωργιάδης: Μόνο με ραντεβού στην Αττική η είσοδος σε κατάστημα  - Αύξηση 57% του τζίρου στην αγορά
Tην πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά και ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τόνισε ο Άδ. Γεωργιάδης

Στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού από σήμερα, υπογράμμισε εκ νέου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε αναφορά στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε την Παρασκευή 29/1 στην Ερμού, εν όψει της σημερινής εφαρμογής των νέων μέτρων, ενώ ανέφερε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά και ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για τα κοσμηματοπωλεία και καταστήματα νυφικών

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα κοσμηματοπωλεία, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος.
Διευκρίνισε ότι το υπουργείο ζήτησε αυτά να λειτουργήσουν με τη μέθοδο του ραντεβού, όμως δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή.
Ωστόσο, ο ίδιος θα θέσει εκ νέου το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.
Για τα καταστήματα νυφικών, ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση.
Όπως είπε, θα συνομιλήσει με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλιδη, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα καταστήματα νυφικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης