Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattarella (ΠτΔ Ιταλίας): Η κυβέρνηση συνεργασίας να συνεχίσει τη θητεία της – Να υπερβούμε την πολιτική κρίση

Mattarella (ΠτΔ Ιταλίας): Η κυβέρνηση συνεργασίας να συνεχίσει τη θητεία της – Να υπερβούμε την πολιτική κρίση

Επαφές του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας  Sergio Mattarella με θεσμικούς παράγοντες ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Σχετικά Άρθρα

H κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας εξακολουθεί να έχει πιθανότητες να παραμείνει στην εξουσία σχηματίζοντας μια νέα πλειοψηφία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου επιχειρώντας να συμβάλει στην υπέρβαση της πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα και προκάλεσε την παραίτηση του πρωθυπουργού G. Conte, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Μετά από τρεις ημέρες συνομιλιών με ηγέτες των συμμαχικών κομμάτων, ο Mattarella δήλωσε ότι θα αναλάβει άμεσα νέα πρωτοβουλία για να εντοπίσει εάν θα μπορούσε να εξευρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.
Λίγο αργότερα, συνομίλησε με τον επικεφαλής της Βουλής, Roberto Fico, και του ζήτησε να μεσολαβήσει στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού΄ώστε να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Κίνημα Πέντε Αστέρων

Στην συνάντησή της με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Sergio Mattarella αντιπροσωπεία του Κινήματος Πέντε Αστέρων τόνισε ότι τάσσεται υπέρ των προσπαθειών για σύσταση νέας κυβέρνησης, και με τη συμμετοχή του κόμματος Italia Viva, του Matteo Renzi
Η θέση τους, δηλαδή, είναι ότι η προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης θα πρέπει να ξεκινήσει από την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπό τον όρο ότι η πρωθυπουργία θα ανατεθεί και πάλι στον G. Conte.
To κόμμα Italia Viva σχολίασε ότι "πρόκειται για θέση και απάντηση η οποία χαρακτηρίζεται από συνοχή" και πρόσθεσε ότι τώρα θα πρέπει να εξακριβωθούν οι χειρισμοί των οποίων θα τύχουν οι επόμενες φάσεις.
Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της ιταλικής συντηρητικής παράταξης (Lega και Forza Italia) στην συνάντησή της με τον Ιταλό πρόεδρο τόνισε ότι τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, αλλά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, "θα εκτιμήσει με κάθε πρέποντα σεβασμό τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης