Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 15,10 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της ΔΕΗ, από 7,30 ευρώ, η Axia

tags :
Στα 15,10 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της ΔΕΗ, από 7,30 ευρώ, η Axia
Υπάρχουν ακόμη πολλά που θα έρθουν καθώς η ΔΕΗ έχει απομακρυνθεί από τη περιοχή distressed και η επενδυτική της θέση κινείται τώρα σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα των κορυφαίων του κλάδου

Στα 15,10 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο της ΔΕΗ, από 7,30 ευρώ προηγουμένως, η Axia.
Επίσης, σταθερά για "αγορά" (buy) κρατά τη σύσταση.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΔΕΗ έχει καταγράψει αξιοσημείωτη απόδοση τους τελευταίους 18 μήνες, με τη μετοχή να έχει αυξηθεί κατά ~ 2,3 φορές από τον Νοέμβριο του 2019.
Υπάρχουν ακόμη πολλά που θα έρθουν καθώς η ΔΕΗ έχει απομακρυνθεί από τη περιοχή distressed και η επενδυτική της θέση κινείται τώρα σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα των κορυφαίων του κλάδου.

Περαιτέρω βελτίωση μεγεθών

Η Axia υποστηρίζει ότι η εξέλιξη της απόδοσης των μετοχών της ΔΕΗ σταδιακά θα αντικατοπτρίζει την επιτυχία αξίας και το συνδυασμό κερδών.
Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας μια εποικοδομητική στάση σχετικά με το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Axia αναφέρει ότι στο μέλλον, η μεταβλητότητα στη λειτουργική κερδοφορία της ΔΕΗ θα πρέπει να είναι περιορισμένη, με >70% του EBITDA να προέρχεται από περιουσιακά στοιχεία που δημιουργούν πολύ σταθερές και ορατές ταμειακές ροές (διανομή, υδροηλεκτρική ενέργεια, ΑΠΕ) και μόνο ~ 30% των κερδών να εκτίθενται σε εμπορικούς κινδύνους (παραγωγή θερμότητας, λιανική προμήθεια).
Επιπλέον, οι συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών θα βοηθήσουν στη μείωση της σταθερής βάσης κόστους και στη μόχλευση της κερδοφορίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκτιμήσεις της Axia δείχνουν μια επαναλαμβανόμενη αύξηση EBITDA 7,3% CAGR για το σύνολο του ομίλου για την περίοδο 2020-24, υπογραμμισμένη από ένα CAGR 9,0% του EBITDA που προέρχεται από μη εκτεθειμένες δραστηριότητες σε εμπόρους.

axia_29-1-2021.JPG

H Axia εκτιμά ότι η απόδοση της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ θα αυξηθεί σημαντικά ώστε να αντικατοπτρίζει το νέο προφίλ ταμειακών ροών του ομίλου και για αυτόν το λόγο αυξάνει την τιμή-στόχο στα 15,10 ευρώ (από 7,30 ευρώ πριν).
Επίσης, διατηρεί τη σύσταση buy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης