Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ursula von der Leyen: Δεσμευτικοί όροι στο συμβόλαιο με την AstraZeneca - Θέλουμε να το δημοσιεύσουμε σήμερα (29/1)

Ursula von der Leyen: Δεσμευτικοί όροι στο συμβόλαιο με την AstraZeneca - Θέλουμε να το δημοσιεύσουμε σήμερα (29/1)
Να δώσει μια λογική εξήγηση για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων ζητά η επικεφαλής της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα μεταξύ της ΕΕ και της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen να υποστηρίζει πως το συμβόλαιο της ΕΕ με την AstraZeneca για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της covid-19 περιλαμβάνει δεσμευτικούς όρους.
Σε δηλώσεις της στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk η von der Leyen ζητά από τη φαρμακοβιομηχανία να δώσει μια λογική εξήγηση για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.
Όπως λέει, ο όρος του συμβολαίου που προβλέπει ότι η AstraZeneca θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παράδοση εμβολίων (best-effort delivery) ίσχυε όταν δεν ήταν ξεκάθαρο αν η φαρμακοβιομηχανία θα μπορούσε να αναπτύξει ένα εμβόλιο.
«Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει η ΕΕ με την AstraZeneca περιέχει ξεκάθαρα τις ποσότητες των εμβολίων που θα έπρεπε να παραδοθούν στην Ένωση τον Δεκέμβριο και τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2021» υποστήριξε η επικεφαλής της Κομισιόν, η οποία υποστήριξε ότι «υπάρχουν δεσμευτικοί όροι και το συμβόλαιο είναι απολύτως ξεκάθαρο».
Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η ΕΕ έχει την πρόθεση να δώσει σήμερα (29/1/2021) στη δημοισιότητα το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την AstraZeneca.
«Θέλουμε να το δημοσιεύσουμε σήμερα, βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την εταιρεία σχετικά με τα τμήματα (του συμβολαίου) που πρέπει να καλυφθούν» για λόγους εμπιστευτικότητας, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στο γερμανικό ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης