Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία ανησυχεί για την προσέγγιση και στρατιωτική συνεργασία Ουκρανίας - Τουρκίας

H Ρωσία ανησυχεί για την προσέγγιση και στρατιωτική συνεργασία Ουκρανίας - Τουρκίας
Η Μόσχα εκφράζει την ανησυχία της για τη στρατιωτική συνεργασία Κιέβου - Άγκυρας
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα ευελπιστεί ότι η στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία μεταξύ Κιέβου και Άγκυρας δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση στο Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία), δήλωσε σήμερα 28 Ιανουαρίου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας τη συμφωνία Ουκρανίας και Τουρκίας για την παραγωγή κορβετών και μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών για τον ουκρανικό στρατό.
«Παρότι κάθε κράτος έχει δικαίωμα να αναπτύξει τις σχέσεις του στον διμερή τομέα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η διένεξη στο Ντονμπάς, δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί και πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ή τουλάχιστον να διερωτόμαστε για το αν η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μπορεί ή δεν μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση αυτή.
Αυτό είναι κάτι που σαφώς δεν πρέπει να επιτρέψουμε» δήλωσε η Zakharova.
Στις 14 Δεκεμβρίου το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία για την παραγωγή κορβετών και μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών για τον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού.
Το 2019 το Κίεβο αγόρασε και προέβη σε δοκιμές τουρκικών μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών Bayraktar TB2, τα οποία σχεδιάζεται να εξοπλισθούν με βόμβες υψηλής ακριβείας MAM-L της τουρκικής εταιρείας Roketsan.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες το κόστος τη εν λόγω αγοράς φθάνει τα 69 εκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης