Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όμιλο εφημερίδων στη Βουλγαρία εξαγόρασε η μητρική της Forthnet

Όμιλο εφημερίδων στη Βουλγαρία εξαγόρασε η μητρική της Forthnet
Η United Group ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς του βουλγαρικού ομίλου εφημερίδων Vestnik Telegraf EOOD από την Intrust EAD
Η United Group ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς του βουλγαρικού ομίλου εφημερίδων Vestnik Telegraf EOOD από την Intrust EAD, ο κορυφαίος φορέας τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς του Vestnik Telegraf EOOD, του μεγαλύτερου βουλγαρικού ομίλου εφημερίδων, από την Intrust EAD.

«Ανακοινώνουμε με μεγάλο ενθουσιασμό αυτή τη συμφωνία.
Η Βουλγαρία αποτελεί ελκυστική αγορά για τη United Group και ο όμιλος Telegraph συμπληρώνει τις υπόλοιπες επενδύσεις μας στον χώρο των μέσων ενημέρωσης εδώ, προσθέτοντας το στοιχείο του Τύπου το οποίο μας έλειπε», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group Victoriya Boklag.
«Με την ένταξη του Telegraf στις δραστηριότητές μας, η United Group θα προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών ενημέρωσης στη Βουλγαρία.
Προσθέτουμε το κομμάτι που έλειπε από το παζλ για να δημιουργήσουμε εδώ μια επιχείρηση 360 μοιρών.
Βλέπουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε περαιτέρω τις εκδόσεις του Telegraf και να προχωρήσουμε στη ψηφιακή τους μετάβαση, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το ψηφιακό μας χαρτοφυλάκιο στη Βουλγαρία», δήλωσε η Boklag.

Ο όμιλος Vestnik Telegraf EOOD εκδίδει αρκετούς τίτλους:

  • Telegraf – η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας βάσει κυκλοφορίας
  • Monitor – πολιτική και οικονομική εφημερίδα πανεθνικής κυκλοφορίας
  • Match Telegraf – η κορυφαία αθλητική εφημερίδα πανεθνικής κυκλοφορίας
  • Politika – εβδομαδιαία πολιτική και οικονομική εφημερίδα πανεθνικής κυκλοφορίας
  • Europost – εβδομαδιαία εφημερίδα στην αγγλική γλώσσα
  • Borba – τοπική καθημερινή εφημερίδα από την περιοχή Veliko Tarnovo

Οι εκδόσεις Telegraf, Monitor, Politika, Europost και Borba προσφέρουν επίσης και ψηφιακό περιεχόμενο μέσω των ιστοσελίδων τους.
Η μεταβίβαση αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021 και υπόκειται στη συνήθη διαδικασία έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.
Η United Group εισήλθε στη βουλγαρική αγορά το 2019, όταν αναδείχτηκε πλειοδότης του διαγωνισμού εξαγοράς της Vivacom, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της χώρας.
Ακολούθησε η εξαγορά της μεγαλύτερης πολυπλατφορμικής εταιρείας μέσων ενημέρωσης της Βουλγαρίας, της Nova Broadcasting Group, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021.
Με δραστηριότητα τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών όσο και στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, η πλατφόρμα της United Group συνδυάζει τους κορυφαίους παρόχους και τους καλύτερους παραγωγούς περιεχομένου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης