Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Όχι 45 Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών στη δίκη Trump

ΗΠΑ: Όχι 45 Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών στη δίκη Trump
Αν και η δίκη Trump στη Γερουσία θα συνεχιστεί, θεωρείται απίθανο να καταδικαστεί
Σχετικά Άρθρα

Όχι στη δίκη στη Γερουσία για την καταδίκη του Donald Trump με την κατηγορία της υποκίνησης στάσης για την εισβολή στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου είπαν 45 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, γεγονός που εν πολλοίς δείχνει ποια θα είναι η στάση που θα τηρήσει η συντριπτική πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία των ΗΠΑ.
Αν και η πρωτοβουλία αυτή δεν πέρασε καθώς η Γερουσία με 55 ψήφους υπέρ και 45 κατά ψήφισε να πραγματοποιηθεί κανονικά η δίκη, η οποία θα αρχίσει στις 9 Φεβρουαρίου, ωστόσο καθίσταται σαφές πως η καταδίκη του Trump μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί.
Και αυτό γιατί για να καταδικαστεί ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ χρειάζονται πέρα από τις 50 ψήφους των Δημοκρατικών και άλλες 17 ψήφοι των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίες και βάσει αυτής της ψηφοφορίας προφανώς και δεν υπάρχουν.

Ιστορική δίκη

Η δεύτερη δίκη του Trump στη Γερουσία είναι ιστορική μια και θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει παραπεμφθεί δύο φορές στη Γερουσία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Επιπλέον, θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που δικάζεται, αφού έχει ήδη αφήσει το προεδρικό αξίωμα.
Πάνω σε αυτά τα επιχειρήματα, και κυρίως στο ότι ο Trump δεν είναι πια πρόεδρος, «πάτησε» ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Rand Paul για να χαρακτηρίσει τη δίκη αντισυνταγματική, υποχρεώνοντας έτσι τους γερουσιαστές να ψηφίσουν για την έγκριση ή την ακύρωση της διαδικασίας.
Τελικά η πρόταση του απορρίφθηκε καθώς στους 50 Δημοκρατικούς, προστέθηκαν και άλλες 5 ψήφοι Ρεπουμπλικάνων.
Σημειώνεται πως υπέρ του να ακυρωθεί η δίκη ψήφισε και ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Mitch McConnell, ο οποίος πάντως έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ταχθεί υπέρ της καταδίκης του Trump.
Μάλιστα και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές είπαν πως η χθεσινή τους ψήφος δεν προδικάζει το τι θα πράξουν στη συνέχεια της δίκης Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης