Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer): Νωρίτερα και με περισσότερες δόσεις η διανομή του εμβολίου στις ΗΠΑ

Bourla (Pfizer): Νωρίτερα και με περισσότερες δόσεις η διανομή του εμβολίου στις ΗΠΑ
Η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της Pfizer έρχεται εν μέσω της ολοένα και εντεινόμενης ανησυχίας για τον αργό ρυθμό διανομής των εμβολίων
Σχετικά Άρθρα
Δύο μήνες νωρίτερα του προγραμματισμένου θα είναι σε θέση να παρέχει τις 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, ο κολοσσός της Pfizer , σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Albert Bourla.
Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία και ο εταίρος της, BioNTech, θα μπορέσουν να διανείμουν περισσότερες δόσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τα τέλη του β' τριμήνου (2021) λόγω μιας αλλαγής στην ετικέτα του εμβολίου που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να αποσπάσουν μια πρόσθετη δόση από κάθε φιαλίδιο.

20 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, οι Pfizer και BioNTech θα διανείμουν 120 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο (2021), ήτοι 20 εκατομμύρια περισσότερες από αυτές που είχαν προαναγγείλει, δήλωσε ο Bourla σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εν μέσω ανησυχιών 

Η Pfizer, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει τροφοδοτήσει τις κυβερνήσεις με 36 διαφορετικούς συνδυασμούς εμπορικά διαθέσιμων συρριγγών και βελόνων ούτως ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν την τελευταία δόση από τα φιαλίδια, είπε ο Bourla.
Η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της Pfizer έρχεται εν μέσω της ολοένα και εντεινόμενης ανησυχίας για τον αργό ρυθμό διανομής των εμβολίων και την ανησυχία για την περιορισμένη προσφορά δόσεων. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης