Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με ποσοστό 25,58% οι Invesco και Pemanoaro στην γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ

Με ποσοστό 25,58% οι Invesco και Pemanoaro στην γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ

Invesco και Pemanoaro έχουν εξουσιοδοτήσει το φυσικό πρόσωπο κ. Ιωάννη Κατσούδα, προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ

Στο 25,58% φτάνει το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που έχουν συγκεντρώσει η Invesco, (η οποία ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, που δρουν συντονισμένα) και η Pemanoaro (η οποία και ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση), ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν τα δύο σχήματα, έχουν εξουσιοδοτήσει το φυσικό πρόσωπο κ. Ιωάννη Κατσούδα, προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

  1. Η μέτοχος INVESCO FINANCE SA (η οποία ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, που δρουν συντονισμένα), στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 22.01.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 10.714.000, δηλαδή ποσοστό 5,0002% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τον κ. Ιωάννη Κατσούδα, ο οποίος θα ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
  2. Η μέτοχος PEMANOARO LIMITED (η οποία και ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Αναστάσιο και Δημήτριο Καλλιτσάντση, συνεπεία της από 07.06.2018 δηλώσεώς τους περί εναρμονισμένης μεταξύ των συμπεριφοράς, ως προς τις μετοχές εκδόσεως της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ), της οποίας τα δικαιώματα ψήφου που κατέχει στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ ασκούνται (συμφωνία της από 13.01.2021, η οποία βρίσκεται σε ισχύ) βάσει οδηγιών της AKRON TRADE AND TRANPORT S.A. (η οποία ελέγχεται από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, που δρουν συντονισμένα), στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 22.01.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 44.101.876, δηλαδή ποσοστό 20,5822% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τον κ. Ιωάννη Κατσούδα, ο οποίος θα ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Συμφωνία Akron Trade and Tranport και Pemanoaro

Επισημαίνεται ότι η από 13.01.2021 συμφωνία μεταξύ της AKRON TRADE AND TRANPORT S.A. και της PEMANOARO LIMITED είναι σε ισχύ.
Κατόπιν των ανωτέρω, το φυσικό πρόσωπο κ. Ιωάννης Κατσούδας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και να ψηφίσει κατά τη διακριτική του ευχέρεια, σύμφωνα με τα σχετικά πληρεξούσια, συγκεντρώνει 54.815.876 δικαιώματα ψήφου και ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.
Η ανωτέρω εξουσιοδότηση παύει να ισχύει την 27.01.2021 μετά το πέρας της Συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης