Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ για την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ για την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων
Για αυταρχισμό και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να απαγορεύσει από σήμερα 26/1 και έως την 1η Φεβρουαρίου τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τη μη διασπορά του ιού.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο».
«Η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής» και ότι «συνεχίζει με κινήσεις πανικού να κρύβεται με ψέματα πίσω από την Επιτροπή, την ώρα που αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».
Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση:

  • να λάβει μέτρα για τα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας, εκεί δηλαδή που συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις με βάση τον πρόεδρο του παγκόσμιου ιατρικού συλλόγου
  • να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να στηρίξει οικονομικά εργαζόμενους και επιχειρήσεις.
  • να προσλάβει γιατρούς αντί για ειδικούς φρουρούς.

«Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής επιβεβαιώνει πως λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Αυταρχισμός και καταστολή

Εξίσου έντονες είναι και οι αντιδράσεις από το ΚΚΕ, το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό και καταστολή.
«Η αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις, όπως το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της.
Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α και όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν ευθύνονται για τη διάδοση του ιού, αφού οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους» αναφέρει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης