Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Πρέπει να φοράμε δύο μάσκες για τον κορωνοϊό

Fauci (ΗΠΑ): Πρέπει να φοράμε δύο μάσκες για τον κορωνοϊό
«Είναι κοινή λογική, καλύτερα να φοράμε δύο μάσκες» είπε σε δηλώσεις του ο Fauci

Να φοράμε δύο μάσκες ώστε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία έναντι του κορωνοϊού προτρέπει τους πολίτες ανά τον κόσμο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Anthony Fauci, γνωστός και από την κόντρα του με τον απελθόντα πρόεδρο Donald Trump.
«Είναι κοινή λογική, καλύτερα να φοράμε δύο μάσκες» είπε σε δηλώσεις του ο Fauci.
Αξιωματούχοι υγείας από τον χώρο της υγείας των ΗΠΑ συμβουλεύουν εδώ και καιρό τους πολίτες να φορούν μια μάσκα υφάσματος με τρία στρώματα προστασίας ή μια χειρουργική, για προστασία από τον κορωνοϊό.
Όμως, μερικοί, συμπεριλαμβανομένων πολλών που παρευρέθησαν στην ορκωμοσία του προέδρου Biden, επέλεξαν να φορέσουν διπλή μάσκα για προστασία.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Fauci, πρόκειται για καλή ιδέα - ιδίως για την αποφυγή των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωναϊού, που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική.

Πώς να κατασκευάσετε μια διπλή μάσκα

Ο τύπος μάσκας επηρεάζει το επίπεδο προστασίας.
Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια μάσκα διπλής στρώσης για το εξωτερικό περίβλημα και μια χειρουργική μάσκα μίας χρήσης για το εσωτερικό, αντί για δύο μάσκες μονής στρώσης.
Τα τρία στρώματα εξυπηρετούν διαφορετικό σκοπό: το εξωτερικό στρώμα προστατεύει από πιτσιλιές και σταγονίδια, τα μεσαία στρώματα λειτουργούν ως φίλτρα και το κάτω στρώμα απορροφά πράγματα όπως το σάλιο και τον ιδρώτα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης