Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνα παιχνίδια με Gamestop και ΑMC στη Wall Street - Οι αστρονομικές αποδόσεις του Ιανουαρίου και το short squeeze

Επικίνδυνα παιχνίδια με Gamestop και ΑMC στη Wall Street - Οι αστρονομικές αποδόσεις του Ιανουαρίου και το short squeeze
H μετοχή της Gamestop έχει φτάσει σήμερα στα 159 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, από... 1,3 δισ που ήταν στην αρχή του έτους
Σε επικίνδυνες ατραπούς έχουν εισέλθει οι μετοχές των Gamestop και AMC στη Wall Street, συσσωρεύοντας τεράστια κεφάλαια σε short θέσεις, την ώρα που οι κεφαλαιοποιήσεις τους ξεπερνούν ακόμη και την πιο ζωηρή φαντασία των μικροεπενδυτών.
Η μεγάλη κινητικότητα και οι τεράστιες διακυμάνσεις προκάλεσαν την αναστολή της διαπραγμάτευσης και των δύο μετοχών, με την αγορά να έχει στρέψει το βλέμμα τους εκεί.
GME_1.25_0.jpg
Ειδικότερα, η μετοχή της Gamestop έχει φτάσει σήμερα στα 159 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, από... 1,3 δισ που ήταν στην αρχή του έτους.
most_shorted_1.15.jpg
Τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στη Wall Street σημείωνε άνοδο 120%, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συσσωρεύσει σημαντικά ποσά ανοιχτών θέσεων.

Μετά την ξέφρενη πορεία της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, οι μικρομέτοχοι που πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω των πλατφορμών Reddit και Robinhood συνέχισαν να πιέζουν τους short, που πλέον έχουν παγιδευτεί, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η μετοχή πραγματικά να εκραγεί βάζοντας πλώρη για νέα υψηλά.

GME_0.jpg

To squeeze ήταν εν εξελίξει ακόμη και όταν η αρμόδια υπηρεσία ανέφερε ότι τέσσερις insiders προέβησαν σε πώληση συνολικά 899.619 μετοχών της Gamestop GME στις 12 Ιανουαρίου και τις 14 Ιανουαρίου αντί 20 εκατ. δολαρίων (αν περίμεναν λίγες μέρες, τα κέρδη θα έφτανα πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια).
Η συνδυασμένη διάθεσή τους είναι το μεγαλύτερο μηνιαίο σύνολο πωλήσεων στην εταιρεία από τον Σεπτέμβριο του 2013.

GME_insiders_selling.png

Και καθώς συνεχίζεται η εξουδετέρωση των short, με το short squeeze πραγματικά να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί ειδικά στον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russel.

most_shorted_stocks_1.jpg

Tην ίδια στιγμή, μία από τις εισηγμένες εταιρείες, η AMC, που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ψυχαγωγίας από τη Δευτέρα το πρωί (pre market) παρουσιάζει αξιομνημόνευτη άνοδο, μετά από μια αναφορά ότι ο διευθύνων σύμβουλός της και πρόεδρος Adam Aron είπε ότι «κάθε συζήτηση για επικείμενη πτώχευση για την AMC είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας», με την εταιρεία να συγκεντρώνει, κατόπιν, 917 εκατομμύρια δολάρια.

AMC_2021-01-25_7-16-14.jpg

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ΑMC έχει ήδη αντλήσει 506 εκατ. δολ. από τη χρηματαγορά και την έκδοση 164,7 εκατομμυρίων μετοχών, ενώ προηγουμένως είχε ανακοινώσει την έκδοση χρέους 100 εκατ. δολ. με την ταυτόχρονη έκδοση 22 εκατομμυρίων νέων κοινών μετοχών.
Η υπάρχουσα ρευστότητα θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας έως τον Ιούλιο του 2021.
Εάν αυξηθούν τα επίπεδα συμμετοχής, η εταιρεία «βλέπει» την υπάρχουσα ρευστότητα, μαζί με τα έσοδα που αναμένει να λάβει από το εν εξελίξει at-the-market equity, θα ήταν αρκετή για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων το υπόλοιπο του 2021.
Με άλλα λόγια, και σε αυτή την περίπτωση οι short θα υποφέρουν…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης