Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi (Κίνα) στο WEF: Είναι καταστροφική η «αλαζονική απομόνωση» και αδιέξοδος «ένας νέος ψυχρός πόλεμος»

Xi (Κίνα) στο WEF: Είναι καταστροφική η «αλαζονική απομόνωση» και αδιέξοδος «ένας νέος ψυχρός πόλεμος»
Ο Xi μιλώντας στο Παγκόσμιο ΟΙκονομοκό Φόρουμ (WEF) τάχθηκε υπέρ των πολυμερών σχέσεων και της παγκοσμιοποίησης, όπως είχε ήδη κάνει πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ανέλαβε ο D. Trump
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ενάντια σε μια καταστροφική «αλαζονική απομόνωση» και σε έναν «νέο ψυχρό πόλεμο» ο οποίος δεν μπορεί να οδηγήσει παρά «σ' ένα αδιέξοδο», απευθυνόμενος μέσω βίντεο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) του Νταβός.
Χωρίς να κατονομάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Xi τάχθηκε υπέρ των πολυμερών σχέσεων και της παγκοσμιοποίησης, όπως είχε ήδη κάνει ενώπιον του ίδιου φόρουμ πριν από τέσσερα χρόνια, λίγο πριν ανέβει στην εξουσία ο Donald Trump.
Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την άφιξη του Joe Biden στον Λευκό Οίκο, ο ισχυρός άνδρας του Πεκίνου φάνηκε να τον προειδοποιεί εναντίον της συνέχισης της Biden του προκατόχου του, ο οποίος είχε αναγάγει την Κίνα σε υπ' αριθμόν ένα αντίπαλό του, ιδιαίτερα στο εμπόριο και την τεχνολογία.
Το κινεζικό καθεστώς εξέφρασε ιδιαίτερα τον φόβο ότι ο Joe Biden μπορεί να θελήσει να συνασπίσει τους Δυτικούς απέναντί του.
«Η δημιουργία φατριών ή η κήρυξη ενός νέου ψυχρού πολέμου, η απόρριψη, η απειλή ή ο εκφοβισμός των άλλων (...) η αναστάτωση των αλυσίδων προμηθειών ή οι κυρώσεις για να προκληθεί απομόνωση το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι να σπρώξουν τον κόσμο στη διαίρεση και ακόμη και στη σύγκρουση», προειδοποίησε ο Xi Jinping.
«Και η σύγκρουση θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης