Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή Κομισιόν σε AstraZeneca: Διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Επιστολή Κομισιόν σε AstraZeneca: Διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων για τον κορωνοϊό
Η AstraZeneca, που ανέπτυξε το εμβόλιό της μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενημέρωσε την ΕΕ ότι δεν θα ικανοποιήσει τους συμφωνηθέντες στόχους προμήθειας έως τα τέλη Μαρτίου

Περαιτέρω διευκρινίσεις για τις καθυστερήσεις στη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού ζητά από την AstraZeneca, η αρμόδια επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.
Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου τονίζει σε επιστολή της, τη σημασία των παραδόσεων σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που ορίζονται στη συμφωνία.
Όπως επισημαίνει, η κλιμάκωση της παραγωγικής ικανότητας πρέπει να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών για να εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των εμβολίων το συντομότερο δυνατό- αυτή είναι η προϋπόθεση της σύμβασης.
Παράλληλα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyetn είχε ήδη το πρωί της Δευτέρας (25/1/2021) επικοινωνία με τον επικεφαλής της AstraZeneca, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.
Και σε αυτή τη συνάντηση θα ζητηθούν εξηγήσεις από την AstraZeneca σχετικά με τους λόγους που ανακοινώθηκε αιφνιδίως μεγάλη μείωση στις προμήθειες εμβολίου κατά της COVID-19 προς το ευρωπαϊκό μπλοκ το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Η AstraZeneca, που ανέπτυξε το εμβόλιό της μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενημέρωσε την ΕΕ ότι δεν θα ικανοποιήσει τους συμφωνηθέντες στόχους προμήθειας έως τα τέλη Μαρτίου, με αξιωματούχο της ΕΕ να δηλώνει στο Reuters ότι αυτό σημαίνει μείωση κατά 60% στις 31 εκατ. δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης