Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

O Ξενόφος ως προτεινόμενος CEO στον Ελλάκτωρ παραβιάζει τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ - Τι διαψεύδουν

O Ξενόφος ως προτεινόμενος CEO στον Ελλάκτωρ παραβιάζει τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ - Τι διαψεύδουν
Ο Ξενόφος παραβιάζει τον νόμο 3986/2011 τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και τον νόμο 4386/2016
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλες αναταράξεις αναμένεται να προκληθούν τις επόμενες μέρες εάν και εφόσον το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει προταθεί από την ολλανδική Reggeborgh αναλάβει την διοίκηση της Ελλάκτωρ.
Ο λόγος είναι τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που προτείνεται να ψηφιστεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 από τη γενική συνέλευση μετόχων της μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας Ελλάκτωρ έχουν σοβαρά ασυμβίβαστα που για ορισμένους μπορεί να σημαίνουν και ποινικές περιπέτειες!

Ο Ξενόφος παραβιάζει τον νόμο 4386/2016

Ο προτεινόμενος διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος, ήταν Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, που λίγες μέρες πριν από την ανακήρυξή του ως υποψήφιος διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ είχε καταθέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας εναντίον της Ελλάκτωρ υποστηρίζοντας την απόφαση που είχε λάβει ως πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ, να επιτρέψει την κατάθεση προσφοράς μόνον από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο έργο της Εγνατίας.
Ενδεικτικό της «άστοχης» απόφασής του να αποκλείσει τις άλλες κατασκευαστικές εταιρείες από το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο της χρονιάς, είναι ότι το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση αυτή δικαιώνοντας τις εταιρείες που είχαν προσφύγει.
Το πρόβλημα όμως που έχει προκύψει είναι ότι ο κ. Ξενόφος και οι ολλανδοί εργοδότες του, έσπευσαν να εμφανίσουν την πρόταση νέου διοικητικού συμβουλίου ξεχνώντας, όσα προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ (3986/2011 όπως τροποποιήθηκε με τον 4386/2016) στο άρθρο 3 παρ.15.

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι:

«Κατά τα επόμενα δύο (2) έτη από την αποχώρησή τους από το Δ.Σ. του Ταμείου, τα μέλη του υποχρεούνται να μην ασκούν αντικείμενο όμοιο με εκείνο του Ταμείου είτε ατομικά είτε με παρένθετο πρόσωπο, με τη συμμετοχή τους ή την παροχή των υπηρεσιών τους σε οποιασδήποτε μορφής φυσικό ή νομικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών ή νομικών προσώπων που έχουν συναλλαγεί με το Ταμείο.»
Είναι φανερό ότι ο κ. Ξενόφος δεν επιτρέπεται να αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ πριν συμπληρωθεί… διετία.

Τι αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Ξενόφο

Η διάταξη στην οποία αναφέρεται το bankingnews έχει καταργηθεί και η απαγόρεσυη του αντικειμένου της απασχόλησης αναφέρεται σε υπηρεσίες όμοιες με αυτές του Ταμείου, δηλαδή στην πώληση περιουσίας.

Ο fake ανεξάρτητος Κ. Τούμπουρος

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Τούμπουρου, ο οποίος αναφερόταν ως ανεξάρτητος και αποδείχθηκε συνέταιρος των Ολλανδών της Reggeborgh στο όμιλο εταιρειών ακινήτων Orbys, είναι συγκλονιστική.
Θυμίζουμε ότι οι θυγατρικές του ομίλου στην Ελλάδα, δραστηριότητες των οποίων αγόρασε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μόλις πρόσφατα έσπευσαν να αλλάξουν επωνυμία, ώστε η Επιτροπή Ανταγωνισμού να χάσει τα ίχνη τους…

Μέλος και η Πρόεδρος της Κρατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Αίσθηση όμως προκαλεί και η παρουσία ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος της κ. Αθηνάς Χατζηπέτρου, η οποία είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της μοναδικής κρατικής τράπεζας, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Φαίνεται ότι κανείς δεν ενοχλείται από την πρωτοφανή εξέλιξη η επικεφαλής κρατικής τράπεζας να συμμετέχει στην πενταμελή διοίκηση ιδιωτικής κατασκευαστικής εταιρείας που διεκδικεί έργα από το… κράτος.
Είναι φανερό ότι εφόσον οι Ολλανδοί και οι υποστηρικτές τους καταφέρουν να εκλέξουν αυτή την διοίκηση στην Ελλάκτωρ, η εταιρεία θα βρεθεί στη δίνη μεγάλων περιπετειών κυρίως νομικών για απροσδιόριστο διάστημα.
Τα χειρότερα έπονται αλλά μπορούν να αποτραπούν.

Δείτε εδώ τι προβλέπεται από το ΕΕΣΥΠ για όσους αποχωρούν από κάποιο ΔΣ και για τη σύγκρουση συμφερόντων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης