Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δημιουργήσει η Ιαπωνία ανοσία της αγέλης κατά του Covid-19

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δημιουργήσει η Ιαπωνία ανοσία της αγέλης κατά του Covid-19

Η Ιαπωνία δεν θα φτάσει σε ποσοστό εμβολιασμού 75%, σημείο αναφοράς για την ανοσία της αγέλης, μέχρι τον Οκτώβριο, περίπου δύο μήνες μετά το κλείσιμο των θερινών αγώνων

Η Ιαπωνία είναι πιθανό να επιτύχει την ανοσία της αγέλης έναντι του COVID-19 μέσω μαζικών εμβολιασμών μόνο μήνες μετά τους προγραμματισμένους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρόλο που έχει «κλειδώσει» τη μεγαλύτερη ποσότητα εμβολίων στην Ασία, σύμφωνα με έναν αναλυτή που εδρεύει στο Λονδίνο.

Αυτό θα ήταν ένα πλήγμα για τον πρωθυπουργό, Yoshihide Suga, ο οποίος έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια για τον πληθυσμό μέχρι τα μέσα του 2021, καθώς ακολουθεί τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες στην έναρξη των εμβολιασμών COVID-19.
«Η Ιαπωνία φαίνεται να είναι πολύ αργά στο παιχνίδι», δήλωσε στο Reuters ο Rasmus Bech Hansen, ιδρυτής της βρετανικής ερευνητικής εταιρείας Airfinity. «Εξαρτώνται από την εισαγωγή πολλών (εμβολίων) από τις ΗΠΑ».
Προς το παρόν, δεν φαίνεται πολύ πιθανό να λάβουν πολύ μεγάλες ποσότητες, για παράδειγμα, του εμβολίου Pfizer».
Επίσης, ο Hansen είπε ότι η Ιαπωνία δεν θα φτάσει σε ποσοστό εμβολιασμού 75%, σημείο αναφοράς για την ανοσία της αγέλης, μέχρι τον Οκτώβριο, περίπου δύο μήνες μετά το κλείσιμο των θερινών αγώνων.

Η Ιαπωνία έχει κανονίσει να αγοράσει 314 εκατομμύρια δόσεις

Η Ιαπωνία έχει κανονίσει να αγοράσει 314 εκατομμύρια δόσεις από την Pfizer, τη Moderna και την AstraZeneca, και αυτό θα ήταν περισσότερο από επαρκές για έναν πληθυσμό των 126 εκατομμυρίων.
Ωστόσο, τα προβλήματα που παρατηρούνται κατά τη διάθεση εμβολίων σε άλλες χώρες, προκαλούν αμφιβολία ότι η Ιαπωνία θα προμηθεύσει αυτές τις προμήθειες εγκαίρως.
Ο Taro Kono, επικεφαλής του προγράμματος εμβολίων της Ιαπωνίας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει τις πρώτες λήψεις του τον Φεβρουάριο, ξεκινώντας από 10.000 ιατρικούς εργαζόμενους, αλλά επέστρεψε με στόχο να εξασφαλίσει αρκετή προμήθεια εμβολίων έως τον Ιούνιο.
Η Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη χώρα επειδή το αρχικό της σχέδιο εμβολιασμού εξαρτάται από τις δόσεις του Pfizer, οι οποίες κινδυνεύουν να αναληφθούν από τις αρχές των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της πανδημίας εκεί.
«Απλά δεν υπάρχουν αρκετά εμβόλια για όλες τις χώρες με τις οποίες η Pfizer σύνηψε συμφωνίες», δήλωσε ο Hansen.
«Η Αμερική χρειάζεται 100 εκατομμύρια περισσότερα εμβόλια Pfizer για να είναι στην ασφαλή πλευρά για να επιτύχει τους στόχους της και πολλά από αυτά τα 100 εκατομμύρια θα προέρχονταν από το «σωρό» της Ιαπωνίας».
Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας δεν απάντησε αμέσως σχετικά με τις προβλέψεις της Airfinity.
Η Pfizer ανέφερε σε δήλωσή της ότι εργάζεται για την ενίσχυση της ικανότητας να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ζήτηση, με στόχο να κάνει περίπου 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέσα στο 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης