Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλία: Παρά το lockdown, μαζική συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές – Ακλόνητο φαβορί ο De Sousa

Πορτογαλία: Παρά το lockdown, μαζική συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές – Ακλόνητο φαβορί ο De Sousa
Παρά την αύξηση των κρουσμάτων Covid οι Πορτογάλοι συμμετείχαν μαζικά στην εκλογική διαδικασία

Παρά την έκρηξη των κρουσμάτων της Covid-19 και το νέο lockdown στη χώρα, οι Πορτογάλοι προσήλθαν μαζικά στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο τους πρόεδρο.
Ακλόνητο φαβορί είναι ο απερχόμενος, μετριοπαθής συντηρητικός πρόεδρος Marcelo Rebelo De Sousa.
«Εκείνους που μπορούν και θέλουν να ψηφίσουν, τους καλώ να ξεπεράσουν τους φόβους τους», είπε ο ίδιος ο De Sousa ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα και ενώ όλα δείχνουν πως θα επανεκλεγεί από τον πρώτο γύρο.
Γύρω στις 16:00 (τοπική ώρα), η συμμετοχή ανερχόταν στο 35,4%, ήταν δηλαδή λίγο χαμηλότερη από το 37,7% που είχε καταγραφεί την ίδια ώρα στις εκλογές του 2016. Νωρίτερα, οι αναλυτές εξέφραζαν φόβους ότι η αποχή θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και στο 70%.
Τελικά η συμμετοχή να κυμανθεί μεταξύ 35% -40%
election.png

Σε όλη τη χώρα, οι ψηφοφόροι περίμεναν υπομονετικά έξω από τα εκλογικά τμήματα, τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους και μπαίνουν μέσα μόνο ένας κάθε φορά.

Σε lockdown η Πορτογαλία

Για να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει θέσει τη χώρα σε lockdown εδώ και δέκα ημέρες, κλείνοντας ξανά τα καταστήματα και τα εστιατόρια.
Ωστόσο καταγράφηκε και πάλι ρεκόρ θυμάτων της Covid-19.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 10.500 άνθρωποι.
Με 85.000 μολύνσεις και περίπου 1.500 νεκρούς μέσα σε μία εβδομάδα, η Πορτογαλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό νέων κρουσμάτων, συγκριτικά με τον πληθυσμό της.
Την ξεπερνά μόνο ο βρετανικός θύλακας του Γιβραλτάρ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Γύρω στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια αναμένεται να μεταδώσουν τα πρώτα exit polls και τις προβλέψεις τους για τον νικητή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης