Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ζητά από την Κίνα να σταματήσει την εκστρατεία εκφοβισμού της Ταϊβάν

ΗΠΑ: Ζητά από την Κίνα να σταματήσει την εκστρατεία εκφοβισμού της Ταϊβάν
Αντί να προσπαθεί να «εκφοβίσει» τη νήσο το Πεκίνο θα έπρεπε να επιδιώξει να διεξαγάγει συνομιλίες με τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή της
Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση για τις παραβιάσεις εναέριου χώρου της Ταϊβάν από την Κίνα έκανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο προέτρεψε το Πεκίνο να σταματήσει την εκστρατεία «εκφοβισμού» της Ταϊβάν με τη χρήση «στρατιωτικής, διπλωματικής και οικονομικής πίεσης».
Αντί να προσπαθεί να «εκφοβίσει» τη νήσο, το Πεκίνο θα έπρεπε να επιδιώξει να διεξαγάγει συνομιλίες με τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή της, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συμπεριφορά της Κίνας έναντι της Ταϊβάν και άλλων γειτόνων της είναι «ανησυχητική». Στο κείμενο υπενθυμίζεται ότι η δέσμευση της Ουάσινγκτον να προασπίσει την ασφάλεια της νήσου παραμένει «απαρασάλευτη».

Η Ταϊβάν καταγγέλλει εισβολή στον εναέριο χώρο της

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κατήγγειλε το απόγευμα χθες Σάββατο ότι 12 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη, 8 βομβαρδιστικά H-6K ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα και τέσσερα μαχητικά J-16, εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.
Η κινεζική Πολεμική Αεροπορία προχωρά συχνά σε παραβιάσεις τελευταία, αλλά συνήθως τις κάνουν ένα ως δύο αεροσκάφη αναγνώρισης, σημείωσε η Ταϊπέι, κατά το δημοσίευμα.
Το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν κινεζική επαρχία που αποσκίρτησε το 1949, προορισμένη να επιστρέψει στην «ενιαία» Κίνα. Οι ΗΠΑ, παρότι επισήμως δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι μετά το 1979, αποτελούν τη βασική προστάτιδα δύναμη της νήσου και βασικό προμηθευτή της όσον αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, έχει ονομάσει τον Antony Blinken υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του• η επιβεβαίωση του διορισμού του αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από την αμερικανική Γερουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης