Διεθνή

Conte: Απαράδεκτες οι καθυστερήσεις στα εμβόλια, προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Conte: Απαράδεκτες οι καθυστερήσεις στα εμβόλια, προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Η Ιταλία θα πρέπει να επανεξετάσει ολόκληρο το πρόγραμμα εμβολιασμού της εάν εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα εφοδιασμού
Σχετικά Άρθρα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte κατηγόρησε τις προμηθεύτριες εταιρίες για τα εμβόλια κατά του Covid -19, λέγοντας ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις ισοδυναμούν με σοβαρή παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων.
Η Ιταλία θα πρέπει να επανεξετάσει ολόκληρο το πρόγραμμα εμβολιασμού της εάν εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα εφοδιασμού, προειδοποίησε ανώτερος αξιωματούχος υγείας το Σάββατο (23/1), αφού η Ρώμη αναγκάστηκε να μειώσει την καθημερινή διάθεση των εμβολίων κατά περισσότερο από τα 2/3.
Η Pfizer την περασμένη εβδομάδα είπε ότι επιβραδύνει προσωρινά τον εφοδιασμό προς την Ευρώπη για να κάνει μεταβολές στην κατασκευή που θα ενισχύσουν την παραγωγή.
«Αυτό είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Conte.

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ο Conte ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προσφύγει, με κάθε ένδικο μέσο, για να ζητήσει τον σεβασμό των όρων των συμφωνιών που η Ιταλία υπέγραψε με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και AstraZeneca για την παράδοση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
H αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού παραπέμπει στη μείωση του ποσοστού εμβολίων που παραδόθηκαν από την Pfizer στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα (- 29% σε σχέση με την αρχική συμφωνία) και την ανακοίνωση της εταιρίας Astrazeneca ότι κατά το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του εμβολίου της, θα παραδώσει στην Ιταλία 60% λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν συμφωνηθεί.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του, προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη, υπερασπίζει με κάθε τρόπο τους πολίτες της και ζητά τον σεβασμό των συμφωνιών.
«Η επιβράδυνση της παράδοσης των εμβολίων αποτελεί σοβαρή παραβίαση των συμφωνιών και προκαλεί τεράστιες ζημιές στην Ιταλία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με άμεσες συνέπειες επί της ζωής και της υγείας των πολιτών μας, αλλά και του κοινωνικού και οικονομικού ιστού μας που έχει ήδη πληγεί ιδιαίτερα, από ένα χρόνο πανδημίας», τόνισε επίσης ο Conte.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης