Τελευταία Νέα
Διεθνή

EKT: Η Lagarde υπερασπίζεται τις «ιδιωτικές συνομιλίες» του Lane με τους τραπεζίτες

EKT: Η Lagarde υπερασπίζεται τις «ιδιωτικές συνομιλίες» του Lane με τους τραπεζίτες

Ο επικεφαλής οικονομολόγος Philip Lane εμφανίζεται να έχει καταγεγραμμένες τηλεδιασκέψεις με οκτώ διαφορετικές τράπεζες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Bank of America, Barclays, Credit Suisse, Societe Generale και UniCredit

Σχετικά Άρθρα

 Υπερασπίστηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde τις αμφιλεγόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες του επικεφαλής οικονομολόγου της ΕΚΤ με τράπεζες και επενδυτές ύστερα από τη δημοσιοποίηση αποφάσεων νομισματικής πολιτικής, αλλά επισήμανε ότι «επανεξετάζεται ο τυπικός χαρακτήρας των συνδιαλέξεων", σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021.
Αναφορές στο τέλος του περασμένου έτους σχετικά με τις συζητήσεις του Philip Lane με αναλυτές και επενδυτές προκάλεσαν ανησυχία για την επικοινωνιακή στρατηγική του ιδρύματος.
Το πρόγραμμά του έδειξε, για παράδειγμα, ότι ο Lane πραγματοποίησε 11 τέτοιες συνομιλίες τις ώρες που ακολούθησαν μια αρνητική κίνηση των αγορών στις ανακοινώσεις της Lagarde στη συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στις 12 Μαρτίου 2021.

Με 8 τράπεζες

Στο πιο πρόσφατο ημερολόγιο των ραντεβού του Lane που δημοσιοποιήθηκε από την ΕΚΤ την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 έδειξε ότι πραγματοποίησε τηλεδιασκέψεις με οκτώ διαφορετικές τράπεζες μετά την ανακοίνωση για τη νομισματική πολιτική της τράπεζας στις 29 Οκτωβρίου.
Στις τράπεζες περιλαμβάνονται οι Bank of America, Barclays, Credit Suisse, Societe Generale και UniCredit.

Μετάδοση

Είπε ότι η ανταλλαγή απόψεων με επενδυτικές τράπεζες ή άλλους συμμετέχοντες στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι σημαντική για την ΕΚΤ προκείμενου «να εκπληρώσει την εντολή της (mandate), καθώς οι αγορές διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη μετάδοση (transmission) της νομισματικής πολιτικής.

Διάλογος

Ο Lagarde υπογράμμισε επίσης ότι η ΕΚΤ εφάρμοσε μια «αρχή εναλλασσόμενων επεφών» με όλους τους αναλυτές, επιτρέποντας σε ένα ευρύ φάσμα φορέων να συμμετάσχουν.
Η ΕΚΤ δημοσιοποιεί συνήθως τα ημερολόγια (σ.σ. τα ραντεβού και τις επίσημες επαφές) των μελών του διοικητικού συμβουλίου με καθυστέρηση δύο ή τριών μηνών.

Επικοινωνιακές πολιτικές

«Η ΕΚΤ διαρκώς βελτιώνει και επανεξετάζει τις πολιτικές και τις πρακτικές της με σκοπό να τις καταστήσει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές - αυτό ισχύει επίσης για τον τομέα της επικοινωνίας», πρόσθεσε.
«Για το σκοπό αυτό, επανεξετάζεται επίσης ο τυπικός χαρακτήρας των συνδιαλέξεων που αναφέρατε», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης