Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

UBS: Τα Bitcoins δεν θα γίνουν ποτέ «κανονικά» νομίσματα - Μην επενδύετε μπορεί να χάσετε τα πάντα

UBS: Τα Bitcoins δεν θα γίνουν ποτέ «κανονικά» νομίσματα - Μην επενδύετε μπορεί να χάσετε τα πάντα
Το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα δεν παρέχουν καμία βεβαιότητα, λέει η UBS
Σχετικά Άρθρα

Ελάχιστες πιθανότητες να λειτουργήσουν ως «κανονικά» νομίσματα συγκεντρώνουν τα bitcoins και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με ανάλυση της UBS Global Wealth Management.
«Οι πολίτες είναι απίθανο να θελήσουν να χρησιμοποιήσουν ως νόμισμα κάτι το οποίο δεν εμπιστεύονται και για το οποίο δεν έχουν απολύτως καμία βεβαιότητα σε σχέση με το τι θα μπορούσαν να αγοράσουν με αυτό την επόμενη ημέρα» αναφέρει η UBS.
«Τα κανονικά νομίσματα έχουν σταθερή αξία και παρέχουν τη βεβαιότητα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αγορά» είπε.
«Το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα δεν παρέχουν αυτήν τη βεβαιότητα λόγω υπερπληθωρισμού.
Δηλαδή μπορείτε να αγοράσετε πολύ, πολύ λιγότερο αύριο από ό, τι μπορείτε να αγοράσετε σήμερα».

Θεμελιώδες ελάττωμα

Ένα θεμελιώδες ελάττωμα με τα κρυπτονομίσματα, είπε η UBS, είναι ότι δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.
Οι κεντρικές τράπεζες είναι σε θέση να μειώσουν την προσφορά όταν η ζήτηση πέφτει για ένα νόμισμα, διατηρώντας έτσι τόσο την ισορροπία όσο και την αγοραστική δύναμη.
Αλλά, όταν η ζήτηση για κρυπτονομίσματα πέφτει, η προσφορά δεν μπορεί να μειωθεί, προκαλώντας κατάρρευση της αξίας και της αγοραστικής δύναμής τους.
Δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα λειτουργούν κάτω από ένα πλήρως αποκεντρωμένο σύστημα, δεν υπάρχει καμία αρχή που να ρυθμίζει την προσφορά.
Βασίζεται σε προγραμματιστές και αλγόριθμους.
Αυτό μπορεί να δημιουργήσει συμβάντα όπως η ζήτηση να αυξάνεται γρηγορότερα από την προσφορά, με αποτέλεσμα αύξηση στις τιμές.
Η υποψήφια υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, αυτή την εβδομάδα, πρότεινε στους νομοθέτες να περιορίσουν τη χρήση κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin επειδή χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες.

Μην επενδύετε σε Bitcoins, μπορεί να χάσετε τα πάντα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για τους αρχάριους στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων επενδυτές οι σημαντικότεροι διαχειριστές χαρτοφυλακίων στον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους και η ελβετική τράπεζα UBS Global Wealth Management.
«Μπορεί να χάσετε ό,τι έχετε και δεν έχετε».
Πέρα από τους ρυθμιστικούς κινδύνους και τον ανταγωνισμό των κεντρικών τραπεζών, δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσε να εμποδίσει τα χρήματά σας να εξαϋλωθούν επενδύοντας σε bitcoins και άλλα ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα UBS Wealth.
Καθώς η Wall Street εφορμά στην αγορά των κρυπτονομισμάτων όπως ποτέ στο παρελθόν, η ελβετική τράπεζα αναφέρει ότι οι τιμές μπορεί να αυξηθούν βραχυπρόθεσμα, ωστόσο η εν λόγω αγορά αντιμετωπίζει υπαρξιακούς κινδύνους.
«Κατά την άποψή μας, τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει τον μηδενισμό της αξίας των κρυπτονομισμάτων, στην περίπτωση που υπάρξει μια καλά σχεδιασμένη προσπάθεια έκδοσης ψηφιακών νομισμάτων από τις κεντρικές τράπεζες.
Το Netscape και το Myspace αποτελούν παραδείγματα εφαρμογών δικτύου που απολάμβαναν ευρεία δημοτικότητα αλλά τελικά εξαφανίστηκαν» υποστηρίζει η UBS.

Θρυλικοί επενδυτές έχουν εισέλθει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Με το Bitcoin να κατρακυλά, το διαβόητο για τη μεταβλητότητά του asset προκαλεί πολλή συζήτηση μεταξύ των μεγαλύτερων διαχειριστών κεφαλαίων στον κόσμο.
Θρυλικοί επενδυτές, όπως ο Paul Tudor Jones και Stan Druckenmiller έχουν εισέλθει στη βιομηχανία, συγκεντρώνοντας πολλά επικριτικά σχόλια και κατηγορίες για άσκηση ακραίας κερδοσκοπικής δραστηριότητας και χειραγώγηση της αγοράς.
Βραχυπρόθεσμα η αγορά κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να γνωρίσει νέα άνοδο.
Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, θα αντιμετωπίσει οξείς ρυθμιστικούς κινδύνους και απαγορεύσεις πωλήσεων συγκεκριμένων κρυπτο-παραγώγων συνδεδεμένων με τα ψηφιακά νομίσματα.
Όπως οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες, η UBS αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τα κρυπτονομίσματα, αναφέροντας πως πρόκειται για άλλη μία κερδοσκοπική φούσκα, δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολα να προσδιοριστεί ένα fair value.
Από την άλλη, υπάρχουν επενδυτές που είναι πολύ φιλόδοξοι σε ό,τι αφορά τους στόχους που έχουν θέσει για το Bitcoin.
Πρόσφατα υπήρξαν αναφορές για το ότι η τιμή του θα μπορούσε να φτάσει τα 400.000 δολάρια.
Εσχάτως η JP Morgan έθεσε την τιμή στόχο στα 146.000 δολ. μακροπρόθεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, οι τοποθετήσεις σε κρυπτονομίσματα πρέπει να είναι λελογισμένες, αλλιώς οι επενδυτές κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα, καταλήγει η UBS Wealth.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης