Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Κορωνοϊός: Τάσσεται κατά της υφασμάτινης μάσκας, μόνο η χειρουργική προστατεύει έναντι των μεταλλαγμένων στελεχών

Γαλλία - Κορωνοϊός: Τάσσεται κατά της υφασμάτινης μάσκας, μόνο η χειρουργική προστατεύει έναντι των μεταλλαγμένων στελεχών
Η μετάλλαξη μεταδίδεται πιο εύκολα, είναι λογικό να χρησιμοποιούνται μάσκες με την υψηλότερη ισχύ φιλτραρίσματος
Σχετικά Άρθρα
Η γαλλική κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες να φορούν χειρουργικές μάσκες, επειδή προσφέρουν καλύτερη προστασία από τη μετάδοση COVID-19 από τις υφασμάτινες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Olivier Veran σήμερα Πέμπτη 22 Ιανουαρίου.
«Η πρόταση που κάνω στο γαλλικό λαό είναι να μη χρησιμοποιείτε πλέον υφασμάτινες μάσκες», δήλωσε ο Veran στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1.
Ο Daniel Camus, του Ινστιτούτου Παστέρ στη Λιλ και μέλος του συμβουλίου, δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο την Τετάρτη:
«Οι μάσκες κατηγορίας 2 ή υφασμάτινες μάσκες φιλτράρουν μόνο το 70%, ενώ οι μάσκες κατηγορίας 1, όπως οι χειρουργικές μάσκες, μπορούν να φτάσουν το 95% εάν φορεθούν σωστά.

Πιο εύκολη η μετάδοση των μεταλλαγμένων στελεχών με την υφασμάτινη μάσκα

Καθώς η μετάλλαξη μεταδίδεται πιο εύκολα, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε μάσκες με την υψηλότερη ισχύ φιλτραρίσματος.
Δεν αμφισβητούμε τις μάσκες που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα, αλλά καθώς δεν έχουμε νέα όπλα ενάντια στα νέα στελέχη, το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε τα όπλα που έχουμε ήδη».
Τη Δευτέρα, η συμβουλευτική επιτροπή υγείας της χώρας αποθάρρυνε τη χρήση αναποτελεσματικών υφασμάτινων και χειροποίητων μασκών, υποστηρίζοντας επίσης ότι ενδέχεται να μην προσφέρουν επαρκή προστασία έναντι των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού.
«Δεδομένου ότι δεν έχουμε νέα όπλα εναντίον τους, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε αυτά που ήδη έχουμε», δήλωσε ο Daniel Camus, μέλος του συμβουλίου, στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης