Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Από Δευτέρα 25/1 αρχίζει η διαδικασία για τη δίκη Trump στη Γερουσία

ΗΠΑ: Από Δευτέρα 25/1 αρχίζει η διαδικασία για τη δίκη Trump στη Γερουσία
Τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Donald Trump, καθώς έχει χάσει την υποστήριξη και του κόμματός του

Πως θα υπάρξει δίκη Trump στη Γερουσία των ΗΠΑ διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του οργάνου Chuck Schumer στις 22 Ιανουαρίου 2021, καθώς τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να διαβιβάσει την απόφασή της για την προεδρική παραπομπή στη Γερουσία.
Κάπως έτσι ο Donald Trump κατάφερε να γράψει Ιστορία, αφού έγινε ο μοναδικός πρόεδρος που παραπέμφθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του και ο πρώτος πρόεδρος που πρόκειται να αντιμετωπίσει δίκη στη Γερουσία.
Υπενθυμίζεται πως η Βουλή των Αντιπροσώπων την περασμένη εβδομάδα τον παρέμπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της υποκίνησης επεισοδίων.

McConnell (ΗΠΑ): Ο Trump προκάλεσε τα αιματηρά γεγονότα στο Καπιτώλιο

Aπό ό,τι φαίνεται, τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Donald Trump, καθώς έχει χάσει την υποστήριξη και του κόμματός του.
Σε μια δήλωση που έτριξε τα θεμέλια του ρεπουμπλικανικού κόμματος και, γενικότερα, τάραξε την πολιτική ζωή στις ΗΠΑ, το στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, Mitch McConnel, κατηγόρησε ευθέως τον Trump για τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο, που επέφεραν τον θάνατο πέντε Αμερικανών πολιτών.
«Ο όχλος τράφηκε με ψέματα, τα οποία εκστόμισαν ο πρόεδρος και άλλοι ισχυροί παράγοντες» δήλωσε ο Mitch McConnel κατά τη συνεδρίαση της Γερουσίας που συνήλθε για πρώτη φορά στις 19 Ιανουαρίου 2021.

Γράφει ιστορία ο Trump: Παραπέμπεται από τη Βουλή για δεύτερη φορά με 217 υπέρ και 192 κατά
ο.jpg
Σε μια ιστορική απόφαση για τις ΗΠΑ κατέληξε η Βουλή των Αντιπροσώπων παραπέμποντας για δεύτερη φορά τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για δίκη στη Γερουσία.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο Trump είναι ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται σε δίκη και ο πρώτος που παραπέμπεται δις.
Ειδικότερα, η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, της κάτω βουλής του αμερικανικού Κογκρέσου η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, ενέκρινε την παραπομπή σε δίκη στη Γερουσία με 217 ψήφους υπέρ και 192 κατά.
Ο 74χρονος δισεκατομμυριούχος Ρεπουμπλικάνος παραπέμπεται σε δίκη διότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενθάρρυνε την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, η οποία προκάλεσε πέντε θανάτους.
Ειδικότερα, το ψήφισμα ετέθη σε ψηφοφορία με βάση ένα και μοναδικό άρθρο, προσάπτοντας στον απερχόμενο πρόεδρο την κατηγορία της «παρακίνησης σε εξέγερση», για τον ρόλο του στα γεγονότα γύρω και μέσα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης