Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γενικευμένη υποχώρηση στα βαριά χαρτιά – Υπό δοκιμασία στηρίξεις και ψυχολογία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γενικευμένη υποχώρηση στα βαριά χαρτιά – Υπό δοκιμασία στηρίξεις και ψυχολογία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το σπάσιμο των 796 μονάδων επιτάχυνε την πτώση. Άκρως απογοητευτική η εικόνα της αγοράς μας σήμερα και δίνει την αίσθηση ότι η κίνηση μπορεί να συνεχιστεί. Καμία σύγκριση η δική μας πορεία με την πορεία των ξένων αγορών. Πήγε γρήγορα προς την επόμενη στήριξη ο γενικός δείκτης. Και ο τζίρος θα λέγαμε πως δεν ήταν μικρός. Ήταν μεγαλύτερος έναντι των προηγούμενων ημερών και μάλιστα σε κάποια βαριά χαρτιά θα λέγαμε πως ήταν εξαιρετικά υψηλός.

Να οφείλεται η πτώση στην πιθανότητα κάποιοι να ξέρουν τι θα πει η Fitch και να το προεξοφλούν ή απλά βάρεσαν τα «στοπ» λόγω διάσπασης της στήριξης και της αδυναμίας να βρεθεί πάνω από τις 800 μονάδες; Σε κάθε περίπτωση έχουμε βρεθεί και πάλι σε κρίσιμα σημεία, από τα οποία πριν λίγο καιρό είχαμε βγάλει αντίδραση. Αν συνεχιστεί η πτώση πάμε για τις 750 μονάδες. Δεν χαλάει η τάση, αλλά δεν είναι ανάγκη και πάμε και να δοκιμάσουμε τις αντοχές της.

Από την πορεία του ΧΑ επιβεβαιώνεται η πλευρά των αναλυτών που έλεγε ότι δε θα πάει «κορδόνι» η άνοδος. Θυμίζουμε πως κοντά στις 800 μονάδες υπήρχαν δύο απόψεις: Η μία έλεγε πως οι ξένοι δεν έχουν χαρτιά και θα πάνε σερί την αγορά μέχρι τις 900 μονάδες και η άλλη πλευρά, που έλεγε ότι η αγορά πρέπει να διορθώσει και όσο το αργεί τόσο πιο βίαιη θα είναι η διόρθωση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πολύ μεγάλος ο όγκος στην Alpha Βank. Ξεπέρασε τα 10 εκατ. τεμάχια και η μετοχή έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας και με απώλειες 5,25%. Πατάει πάνω στον εκθετικό των 50 ημερών η μετοχή. Αν δεν αντιδράσει πάει για 0,76 ευρώ. Πολύ κρίσιμο το 1 ευρώ στην Πειραιώς. Η Εθνική λόγω της ανόδου στις προηγούμενες συνεδριάσεις απέχει ακόμα από τα χαμηλά που είχε γράψει πριν λίγες μέρες εκεί κάπου στα 1,85 ευρώ.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Η πρώτη μετοχή που «αποφάσισε» να βάλει πλάτη και η μοναδική που έκλεισε με άνοδο από τις 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΟΠΑΠ: Μεγάλη πίεση και στη συγκεκριμένη μετοχή και ίσως έχει να κάνει με τις πληροφορίες για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα πρακτορεία την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι πριν λίγα 24ωρα ήταν σίγουρο το άνοιγμα. Τώρα μάλλον παίζεται. Στα 10,50 ευρώ και στο -4,02%.

JUMBO: Οι πληροφορίες για αύξηση του κόστους στα κοντέινερ ενδέχεται να πιέζει τη μετοχή. Αυτό έχει να κάνει με την πανδημία και το γεγονός ότι μετά από μία μεγάλη παύση άρχισε πάλι η ανάγκη εφοδιασμού. Λογικά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Και στο παρελθόν λόγω του κλεισίματος της Κίνας είχαμε δει πίεση στη μετοχή, με τη διοίκηση να απαντά πως είχε αυξήσει εγκαίρως τα αποθέματά της. Διαγραμματικά βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει ο προβληματισμός. Στα 12,91 ευρώ και στο -2,27% με μεγάλο όγκο και αρκετά πακέτα. Χαμηλό ημέρας το κλείσιμο. Δε θα πρέπει να δούμε τη μετοχή κάτα από τα 12,50 ευρώ.

REDS: Παρά τις διαφωνίες εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση η πώληση ακινήτου στη Ρουμανία και φαίνεται πως θα εγγράψει κεφαλαιακό κέρδος καθώς το ακίνητο είναι σημαντικά χαμηλότερα αποτιμημένο από την τιμή πώλησης. Στα 1,2850 ευρώ και στο +1,18% με μικρό όγκο συναλλαγών.

NEWSPHONE: Ξαφνικά βρέθηκαν αγοραστές στα 0,53 ευρώ. Και ενώ υπήρχε πωλητής εκεί αποφάσισε να πάει υψηλότερα και στο τέλος κατέβηκε ξανά. Στο +9,05% η μετοχή. Μας χαροποιεί η κίνηση καθώς το ταμπλό δείχνει ότι η δημόσια πρόταση που έγινε ήταν χαμηλή. Μας παραξενεύει βέβαια που τέτοια μέρα βρέθηκε αγοραστής. Για να δούμε αν ο βασικός μέτοχος θα θελήσει να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει κάτι παραπάνω, αν επιθυμεί να τη βγάλει εκτός. Δίνει και ένα μάθημα πάντως η πορεία της και σε άλλους επιχειρηματίες που ίσως θελήσουν να βγάλουν τσάμπα τις μετοχές τους από το ΧΑ.

MERMEREN: Στο +17,19% και στα 60 ευρώ…

FOODLINK: Συνέχισε και σήμερα ανοδικά και μάλιστα κατά 17% με όγκο 113 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Και νέο +10%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης