Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τη Pfizer για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια του κορωνοϊού

Κομισιόν: Θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τη Pfizer για τις καθυστερήσεις στα εμβόλια του κορωνοϊού
Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων για τον κορωνοϊό, την επόμενη εβδομάδα
Την πρόθεση της Κομισιόν να ζητήσει εξηγήσεις από την Pfizer για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού επεσήμανε αξιωματούχος της Επιτροπής.
«Θα ζητήσουμε διευκρινίσεις από την εταιρεία» δήλωσε ο αξιωματούχος ερωτηθείς σχετικά με τις νέες καθυστερήσεις που αναφέρονται για την επόμενη εβδομάδα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημειώνεται ότι Κομισιόν και Pfizer είχαν επισημάνει τις προηγούμενες μέρες ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Προσφυγή της Ιταλίας στη Δικαιοσύνη

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας διαχείρισης της πανδημίας έχει ανακοινώσει ότι η Ιταλία σκοπεύει να κινηθεί νομικά «τις επόμενες ημέρες» εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer λόγω της καθυστέρησης στην παράδοση των εμβολίων που έχει αναπτύξει κατά της Covid-19.
«Η εκστρατεία εμβολιασμού δεν μπορεί να καθυστερεί, ακόμη περισσότερο η χορήγηση της δεύτερης δόσης (του εμβολίου) σε πολλούς Ιταλούς που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση» επισημαίνει ο ίδιος.
Την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά ότι δεν είναι σε θέση να προσφέρουν τις ποσότητες των εμβολίων για τις οποίες έχουν δεσμευθεί, προκαλώντας την αγανάκτηση των ευρωπαϊκών χωρών που ήδη δέχονται επικρίσεις για τη βραδύτητα της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19.
Την επομένη οι δύο εταιρείες διαβεβαίωσαν ότι κατήρτισαν “ένα σχέδιο” για να περιορίσουν στη μία εβδομάδα τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της.
Ωστόσο ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας διαχείρισης της πανδημίας επισήμανε ότι η Ρώμη ενημερώθηκε από τη Pfizer ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις θα είναι μεγαλύτερες.
Η Ιταλία, όπου οι παραδόσεις εμβολίων μειώθηκαν ήδη κατά 29% αυτή την εβδομάδα, ανησυχεί κυρίως για τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου στο υγειονομικό προσωπικό.
Στη χώρα έχουν ήδη εμβολιαστεί ήδη 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι.
Η Pfizer ενημέρωσε τη Ρώμη “όχι μόνο ότι οι δόσεις που δεν παραδόθηκαν αυτή την εβδομάδα, μονομερώς και χωρίς ενημέρωση, δεν θα παραδοθούν ούτε την επόμενη εβδομάδα, αλλά επιπλέον ότι θα υπάρξει και νέα μικρή μείωση των παραδόσεων”, επισήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης