Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία προειδοποιεί τη Pfizer για λήψη νομικών μέτρων

Η Πολωνία προειδοποιεί τη Pfizer για λήψη νομικών μέτρων
Το δρόμο της Ιταλίας, πιθανόν, να ακολουθήσει και η Πολωνία εναντίον της Pfizer
Η Πολωνία ενδέχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer, από τον επόμενο μήνα, αν η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία δεν παραδώσει στη χώρα όλες τις δόσεις του εμβολίου της κατά του Covid-19, για τις οποίες έχει δεσμευθεί, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η Pfizer, που ανέπτυξε το εμβόλιό της κατά της covid-19 σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, μείωσε αυτή την εβδομάδα τον αριθμό των παρτίδων που διανέμει στην ΕΕ.
Οι δύο εταιρίες δεν έχουν σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, πέρα από μια ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία ανέφεραν ότι θα μειωθούν οι παραδόσεις, καθώς γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η παραγωγή των εμβολίων στην Ευρώπη.

Ανιδράσεις και από την Ιταλία

Η Ιταλία σε ανακοινώσεις της, νωρίτερα αυτήν την βδομάδα, είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της Pfizer, εν μέσω αυξανόμενης αγανάκτησης για τις επιπτώσεις των μειωμένων προμηθειών στα προγράμματα εμβολιασμού των χωρών.
«Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση (για την ανάληψη νομικής δράσης) ίσως ληφθεί τον επόμενο μήνα, αν δεν γίνουν οι παραδόσεις που έχει ανακοινώσει η κατασκευάστρια», δήλωσε ο Peter Mueller στον κρατικό πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό «Polskie Radio Program 1».
Τη Δευτέρα (18.1.21), η Πολωνία έλαβε 176.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, περίπου 50% λιγότερες από αυτές που ανέμενε, επεσήμαναν οι αρχές.

Τι είπε ο υπουργός υγείας της Πολωνίας

Χθες, Πέμπτη, ο Πολωνός υπουργός Υγείας, Adam Ninjilsky, δήλωσε ότι οι υπολειπόμενες δόσεις θα αρχίσουν να παραδίδονται από τα μέσα Φεβρουαρίου.
“Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία η κατασκευάστρια ισχυρίζεται (…) ότι αυτή η διαφορά θα καλυφθεί”, επεσήμανε ο Mueller . «Όμως αν δεν συμβεί αυτό, φυσικά θα πρέπει να εξετάσουμε τη λήψη νομικών μέτρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης