Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εβδομαδιαία πτώση 11% για το bitcoin μετά το ξέφρενο ράλι

Εβδομαδιαία πτώση 11% για το bitcoin μετά το ξέφρενο ράλι
Η εβδομαδιαία πτώση του bitcoin ανέρχεται στο 11% και είναι η μεγαλύτερη μετά το -12% του Σεπτεμβρίου
Σχετικά Άρθρα

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον περασμένο Σεπτέμβριο οδεύει το bitcoin, εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας για «φούσκα» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Στις συναλλαγές της Ασίας το bitcoin υποχωρούσε 5% στα χαμηλά τριών εβδομάδων των 28.800 δολ. προτού σταθεροποιηθεί κοντά στα 32.000 δολ.
Η εβδομαδιαία πτώση ανέρχεται στο 11% και είναι η μεγαλύτερη μετά το -12% του Σεπτεμβρίου.

Τι λένε οι αναλυτές

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για αντιστροφή στη δυναμική της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, μολονότι πρόκειται για μία αγορά ανώριμη.
Το Bitcoin διαπραγματευόταν 20% κάτω από το υψηλό των 42.000 δολαρίων πριν από δύο εβδομάδες, χάνοντας έδαφος εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι είναι μία από τις πολλές «φούσκες», την ώρα που τα κρυπτονομίσματα προσελκύουν την προσοχή των ρυθμιστικών αρχών.
Κατά τη διάρκεια τς ακρόασής της στη Γερουσία, η νέα υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, εξέφρασε ανησυχίες ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων.
Είχει προηγηθεί η δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde περί παγκόσμιας ρύθμισης του bitcoin.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές σημείωσαν ότι η διόρθωση έρχεται σε ένα asset που έχει εκτοξευθεί 700% από τα χαμηλά του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης