Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Ουγγαρία: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V
Αξιωματούχοι της Ουγγαρίας συζητούν με τις κινεζικές αρχές για την έγκριση και αποστολή 1 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sinopharm
Σχετικά Άρθρα
Η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού,Sputnik V, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021. 

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ενέκριναν τόσο το ρωσικό σκεύασμα όσο και εκείνο που ανέπτυξαν το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca.

Διαπραγματεύσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας θα ταξιδέψει στη Μόσχα για συνομιλίες, όπου αναμένεται να διαπραγματευτεί μία συμφωνία για την αποστολή και διανομή του εμβολίου.
Την ίδια στιγμή, Ούγγροι αξιωματούχοι βρίσκονται στο Πεκίνο για συζητήσεις με τις κινεζικές αρχές για την έγκριση και αποστολή 1 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sinopharm, το οποίο ήδη χορηγείται στη γειτονική Σερβία.

Προμήθεια

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δηλώνει ότι ο μόνος τρόπος να καλύψει τη ζήτηση για εμβόλια, με δεδομένο τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τις Pfizer/BioNTech, είναι να αγοράσει σκευάσματα από τη Ρωσία και την Κίνα.
Ωστόσο, πολλοί από τους κατοίκους της χώρας είναι επιφυλακτικοί απέναντι στα εμβόλια αυτά, όπως σημειώνουν τα εγχώρια ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης