Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Φρένο» στην ξέφρενη διασκέδαση στο Ντουμπάι - Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού

«Φρένο» στην ξέφρενη διασκέδαση στο Ντουμπάι - Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού
Πάνω από 3.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα
Εγκύκλιο εξέδωσε η υπηρεσία τουρισμού του Ντουμπάι με την οποία αναστέλλεται η ζωντανή διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς και άλλα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.
Μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει η παρουσία πολλών Ελλήνων διάσημων σε πάρτι στο Ντουμπάι κατά τη διάρκεια των εορτών, οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν την απαγόρευση ζωντανής διασκέδασης στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια μέχρι νεοτέρας αφού παρατηρήθηκε αύξηση των παραβιάσεων των κανόνων που ισχύουν., ενώ παράλληλα σημειώνεται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων του COVID 19.
Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται οι μη απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις για ένα μήνα καθώς.
Οι υγειονομικές αρχές του Ντουμπάι αναφέρουν σε εγκύκλιό τους, που δημοσιεύθηκε χθες, Τετάρτη 20/1, στον ιστότοπο της υπηρεσίας, ότι η απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα (21/01) και μπορεί να παραταθεί, έχει στόχο να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα είναι σε θέση να διαχειριστούν τον όγκο των ασθενών με κορωνοϊό.

Πάνω από 3.000 ημερήσια κρούσματα 

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρίσκεται το Ντουμπάι, ξεπέρασε το όριο των 3.000 στις 12 Ιανουαρίου και συνεχίζει να αυξάνει, φτάνοντας χθες τις 3.506.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων στην περιοχή του Κόλπου, με τον ημερήσιο αριθμό μολύνσεων στις υπόλοιπες πέντε χώρες της περιοχής να έχουν πέσει κάτω από τις 500.

Δεν διευκρινίζουν τον ακριβή αριθμό

Τα ΗΑΕ δεν διευκρινίζουν τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 που καταγράφεται σε κάθε εμιράτο ξεχωριστά.
Σημειώνεται ότι, τα Εμιράτα έχουν άρει τους περισσότερους περιορισμούς που αφορούν στην ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όμως η χρήση μάσκας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση των αποστάσεων.
Εξάλλου η χώρα έχει εντείνει τους ρυθμούς της εμβολιαστικής της εκστρατείας και έχει στόχο να εμβολιάσει κατά της covid-19 περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της των περίπου 9 εκατομμυρίων πριν το τέλος Μαρτίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης