Διεθνή

Γερμανία: Φοροαπαλλαγές 11, 7 δισ. ευρώ λόγω της νέας επέκτασης του lockdown

Γερμανία: Φοροαπαλλαγές 11, 7 δισ. ευρώ λόγω της νέας επέκτασης του lockdown

Αποκάλυψη της Handelsblatt η οποία επικαλείται έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών - Προειδοποιήσεις για επιβράδυνση στην ανάκαμψη της οικονομίας

Σχετικά Άρθρα
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων συμφώνησαν να υιοθετηθούν μέτρα τόνωσης της οικονομίας τα οποία περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές αξίας περίπου 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, επικαλούμενη έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ενισχύσεις

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια αποφάσισαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου την επέκταση του lockdown στο μεγαλύτερο μέρος του λιανεμπορίου και στα σχολεία έως τις 14 Φεβρουαρίου 2021 καθώς και ότι πρέπει να υιοθετηθούν νέες ενισχύσεις για όσους πλήττονται.
Η φορολογική απαλλαγή θα ωφελήσει όλους όσοι εργάζονται από το σπίτι, επισήμανε η Handelsblatt, προσθέτοντας ότι για το διάστημα μεταξύ του 2022 και του 2026, το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει οι φοροαπαλλαγές να φθάσουν στο ύψος των 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ ως αποτέλεσμα των ανωτέρω μέτρων.

Επιτροπή Σοφών

Την ίδια ώρα αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα έχει η παράταση και η ενίσχυση του lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής οικονομολόγων Σοφών, Lars Feld.
«Οι αποφάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων θα συνεχίσουν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα στις αρχές του φετινού έτους», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση της μακροοικονομικής ανάπτυξης στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού ομίλου Funke (εκδόσεις της Πέμπτης).
«Ήδη η λήψη αυστηρότερων μέτρων τον Δεκέμβριο διά της προσθήκης των καταστημάτων λιανικής πώλησης στο lockdown και το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και των σχολείων θα έχει ως συνέπεια την κάπως ασθενέστερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη το 2021», πρόσθεσε.

Μεταποίηση

«Ωστόσο, η τηλεργασία θα έχει μικρό αντίκτυπο στην παραγωγή του μεταποιητικού τομέα.
Οι εργοδότες έχουν βάσιμους λόγους να θεωρούν πως δεν είναι δυνατή η παραγωγή με τηλεργασία.
Και δεν υπάρχει (φυσικά) υποχρέωση για τους εργαζομένους να εργάζονται εξ αποστάσεως (στον τομέα αυτό).
Ως εκ τούτου, ο μεταποιητικός τομέας είναι εκείνος ο οποίος επί του παρόντος στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και μπορεί να συνεχίσει να είναι ο κινητήρας της οικονομίας.
Το κλείσιμο των συνόρων θα προκαλούσε όμως ζημιά στην οικονομία.
Αυτό πρέπει να αποφευχθεί», προειδοποίησε ο Feld.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης