Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στην αντίσταση των 810 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικό ξεκίνημα με το βλέμμα στην αντίσταση των 810 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ήπια ανοδικό είναι το ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τις τράπεζες να βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση το ΧΑ, αλλά χρειάζεται καλούς αγοραστές και να προσεγγίσει την αντίσταση των 810 μονάδων. Επίσης ο τζίρος θα πρέπει να βελτιωθεί.

Σημειώνεται πως ο DAX μετά από το ήπιο ανοδικό άνοιγμα προσπαθεί να επεκτείνει τα κέρδη του και το ΧΑ προσπαθεί να ακολουθήσει.

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ: Το άνοιγμα μετά από καιρό δείχνει πως πάει καλά. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, η οποία θα μπορούσε να φέρει και πάλι περιορισμούς. Η προσπάθεια να ανοίξει η οικονομία είναι σημαντική και πρέπει να στεφθεί με επιτυχία. Ούτε ο κόσμος αντέχει να είναι κλεισμένος μέσα στο σπίτι του, ούτε οι επιχειρήσεις αντέχουν να είναι κλειστές για τόσο διάστημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με καλή άνοδο Εθνική και Alpha στο ξεκίνημα και δίνουν τον τόνο για νέα ανοδική κίνηση στην αγορά. Τα 0,60 ευρώ δοκιμάζει η Eurobank. Ήπια άνοδο και από Πειραιώς.

ΟΠΑΠ: Διευκρινίσεις έδωσε η εταιρεία αναφορικά με την εισφορά που πληρώνει στο κράτος επί των πωλήσεων. Ουσιαστικά οι αναλυτές που παρακολουθούν τον τίτλο έχουν ενημερώσει έγκαιρα αλλά έχουν δοθεί και νωρίτερα εξηγήσεις από την εταιρεία. Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί και στο ταμπλό έως ένα βαθμό. Αναμένεται μεγάλη βελτίωση των κερδών στις χρήσεις 2021 και μετά.

Η Euroxx πρόσφατα αύξησε την τιμή στόχο στα 14,50 ευρώ από 11,60 ευρώ σημειώνοντας πως περιμένει κέρδη ανά μετοχή 0,31 ευρώ το 2020 και 1,02 ευρώ το 2021. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν για κέρδη ανά μετοχή 0,32 ευρώ το 2020 και 0,57 ευρώ το 2021.

Επίσης η Optima Bank έχει αυξήσει την τιμή στόχο στα 14,60 ευρώ από 10,90 ευρώ στις 11/12/2020 και περιμένει κέρδη ανά μετοχή0,32 ευρώ το 2020 και 1,07 ευρώ το 2021. H Eurobank Equities πάντως ήταν αυτή που ενημέρωσε πρώτη για τις επικείμενες αλλαγές και το όφελος του ΟΠΑΠ. Με άνοδο 1% ξεκίνησε η εμτοχή.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μπορεί το ποσοστό του κ.Mistakidi να μειώθηκε λόγω των νέων μετοχών από τη μετατροπή των Cocos, ωστόσο προκύπτει πως από την τελευταία ανακοίνωση, πριν από 7 μήνες περίπου, έχει αγοράσει επιπλέον 2,9 εκατ. μετοχές της τράπεζας.

PROFILE: Ο κ.Στασινόπουλος προχώρησε στην πώληση 150 χιλ. μετοχών στις 14/1 και 194 χιλ. μετοχών στις 15/1.

ΤΙΤΑΝ: Διέθεσε σε 7 στελέχη 4.864 ίδιες μετοχές προς 10 ευρώ ανά μετοχή. Η Τιτάν κατέχει 5,18 εκατ. ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 6,29% του μετοχικού κεφαλαίου. Προσπαθεί και πάλι η μετοχή να σπάσει τα 15 ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Έχοντας σπάσει τη συσσώρευση κάτω από το 1 ευρώ, έχει κάνει μία καλή κίνηση και δοκιμάζει ξανά τα 1,30 ευρώ. Προφανώς και αξίζει καλύτερης αποτίμησης και θα πρέπει να κάνει κίνηση προς τα προηγούμενα και προ κρίσης επίπεδα των 1,40-1,50 ευρώ. Στο +3% στο ξεκίνημα με μεταβλητότητα αλλά και με καλό όγκο συναλλαγών, αφού υπάρχουν πρόθυμοι πωλητές κοντά στα 1,25-1,28 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Ξεχωρίζει στο άνοιγμα από τα μικρομεσαία και ενισχύεται 4% προσπαθώντας να προσεγγίσει τα πρόσφατα υψηλά που ήταν πάνω από τα 3,30 ευρώ.

NEWSPHONE: Με μικρό όγκο πήγε στο +8% και στα 0,53 ευρώ. Στα 0,47 ευρώ υπάρχει και πάλι εντολή αγοράς, προφανώς από τους βασικούς μετόχους, οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες να μαζέψουν το 90% και να βγάλουν τη μετοχή από το ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης